SEGRE

BALANÇ SECTOR IMMOBILIARI

Auge del lloguer compartit a Lleida, l'oferta del qual creix un 50% en un any

Els agents immobiliaris ho veuen una bona alternativa per a propietaris i inquilins

El Joan i el Genís, dos amics que han decidit compartir pis.

El Joan i el Genís, dos amics que han decidit compartir pis.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Compartir un habitatge o llogar una habitació és una pràctica habitual entre els estudiants universitaris, però ara també guanya pes entre la població que treballa. Així ho mostra un estudi del portal Idealista, que indica que a Lleida l’oferta per compartir habitatges o arrendar habitacions ha augmentat un 50% en un any. Un increment que ha estat generalitzat a totes les capitals de província, i en algunes s’ha més que duplicat, com és el cas de Madrid (180%) o Tarragona (120%). Pel que fa a Lleida aquest augment ha comportat una lleugera reducció del preu mitjà mensual de llogar una habitació, ja que si l’abril del 2020 el cost era de 245 euros, ara és de 237.

El president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, Josep Maria Esteve, ha constatat aquest augment i assegura que comporta beneficis per al propietari i l’arrendatari. “El lloguer compartit de pisos ha augmentat perquè és més barat per a l’inquilí i dona més beneficis al propietari”, diu Esteve.

No obstant, assenyala que “rares vegades és un particular el que ho ofereix, ja que implica estar molt pendent i només solen oferir-lo les agències immobiliàries”. Pel que fa a quin tipus de client lloga habitacions, Esteve diu que a Lleida “acostumen a ser temporers o treballadors que estan durant un temps breu a la ciutat, ja que poden aconseguir un arrendament durant uns quants mesos; i hi ha estan els que no poden permetre’s llogar un pis sencer”.

L’augment de l’oferta d’aquesta alternativa ha comportat una lleugera reducció del preu mitjà

Joan Casañas i Genís Graus, dos amics de vint-i-cinc i vint-i-quatre anys, han optat per aquesta alternativa i comparteixen pis des del setembre. “El benefici econòmic és molt important perquè compartim despeses, però sí que és veritat que va costar molt trobar un pis ideal per compartir, ja que només trobàvem habitatges per a famílies”, diu Graus. Al seu torn, Casañas assenyala que “hem optat per aquesta via per independitzar-nos, que és el que busca la gent de la nostra edat, i com que treballem els dos i som amics de sempre, vam decidir compartir pis”.

La compravenda de pisos es va disparar al febrer

La compravenda d’habitatges a la província de Lleida al febrer va augmentar un 160,9% respecto al mateix mes de l’any anterior, amb 536 operacions. Així ho constaten les dades de transaccions immobiliàries que va fer públiques ahir l’Institut Nacional d’Estadística. Segons aquest balanç, la compravenda d’habitatges a la província va augmentar en totes les categories.

El Govern multarà per lloguers amb un preu excessiu

El Govern començarà a sancionar els propietaris de pisos de lloguer amb preus que superin l’índex de referència fixat. Ja ha detectat uns trenta habitatges en aquesta situació, algun a Lleida ciutat. Donarà deu dies als ajuntaments per decidir si assumeixen la potestat sancionadora o l’hi cedeixen. Les multes poden ser de 3.000 a 90.000 euros.

tracking