SEGRE

Cinc anys de presó per violar una lleidatana després d'aparèixer el seu ADN a la base de delinqüents

L’acusat va ser imputat tres anys després de la violació després de ser detingut per robatoris || Condemnat per un delicte d’abusos i no d’agressió perquè no hi va haver violència

L’acusat, ahir en el judici, està empresonat preventivament per altres causes.

L’acusat, ahir en el judici, està empresonat preventivament per altres causes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a cinc anys de presó i a sis de llibertat vigilada a un lleidatà acusat de violar una dona el 2017 en un pis del Barri Antic. L’home va ser imputat tres anys de la violació després que fos detingut per robatoris, li analitzessin el seu perfil genètic i descobrissin que el seu ADN coincidia amb el del semen que van trobar a la vagina i la roba de la víctima, que no recordava res del succeït. La Fiscalia no l’acusava per agressió sexual en considerar que no hi va haver violència davant de l’estat de vulnerabilitat en el qual es trobava la víctima. Va demanar set anys de presó per un delicte d’abús sexual.

La dona va declarar en el judici que es va celebrar el març passat a l’Audiència de Lleida que "em vaig despertar tirada en un matalàs d’un pis del Barri Antic, mig despulla, m’havien robat el mòbil i no recordo què va passar perquè aquella nit vaig sortir de festa i anava beguda. Només tinc flaixos de diversos homes sobre mi. Llavors vaig anar a la policia i vaig denunciar una violació però no sé qui va ser”. Va ser el 26 d’agost de 2017 quan va acudir als Mossos d’Esquadra per denunciar que sospitava que l’havien violat. Els investigadors i metges que la van atendre van trobar restes de semen a la seua vagina i a la seua roba que van analitzar per extreure l’ADN, encara que no van trobar cap sospitós amb aquest perfil genètic. Tres anys després va saltar l’alarma a la base de dades dels cossos policials quan es va introduir un ADN que coincidia al 100%. Era el d’un lleidatà que havia estat detingut en un robatori.

Ara ha estat condemnat a sis anys de presó i uns altres sis de llibertat vigilada. Tampoc no podrà atansar-se ni comunicar-se amb la víctima durant uns altres sis anys i haurà d’indemnitzar-la amb 6.000 euros. L’home està en presó preventiva pels robatoris.

tracking