SEGRE

PATRIMONI URBANISME

Aquest és l'estat actual del Xalet modernista dels Camps Elisis de Lleida

La Paeria l'arregla després que okupes vandàlics s'emportessin cablatge i aixeteria

Un operari retira restes de cables i de mobiliari del Xalet dels Camps Elisis.

Un operari retira restes de cables i de mobiliari del Xalet dels Camps Elisis.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Xalet modernista dels Camps Elisis, en desús des del novembre del 2016, ha estat víctima d’okupes vandàlics que s’han emportat tot el cablatge, l’aixeteria, llums (ulls de bou) i fins i tot els assecadors de mà dels lavabos. La Paeria va trobar l’interior “destrossat”, amb cables penjant i vidres trencats, i a començaments de setmana la regidoria d’Urbanisme va començar a executar treballs per arreglar l’edifici i evitar que continuï el deteriorament. Ha retirat instal·lacions mig desmuntades que podien resultar un perill, així com els mobles de quan funcionava com a discoteca.

També ha revisat goteres i ahir operaris van començar a netejar les terrasses i els baixants de la multitud de fulls acumulats. L’ajuntament també ha esborrat pintades de la façana (encara en queda una) i ha instal·lat una alarma i planxes antivandàliques a la porta d’entrada, després d’haver hagut de substituir els vidres diverses vegades a l’haver estat trencats per accedir a l’interior.

En desús des del novembre del 2016, ara retiren els mobles de quan va ser discoteca i el netegen

L’edifici és d’estil modernista, va ser dissenyat pels arquitectes Joaquim Porqueres i Francesc de Paula Morera i Gatell, es va acabar de construir el 1926 i forma part del Catàleg de Béns Protegits de la ciutat. Propietat de la Paeria, durant un temps va ser cedit com a seu de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (Fecoll) i després va funcionar durant dos dècades com a discoteca en règim de concessió.

Va expirar el 10 de novembre del 2016, pocs dies després que celebrés la seua última sessió com a River. Llavors el consistori va manifestar la seua intenció de convocar un nou concurs per a la gestió, però no com a local de lleure nocturn.

Va impulsar un procés participatiu per decidir els seus usos. Un 58% dels participants van apostar per destinar-lo a lleure i restauració i va preparar les bases per licitar el 2018 la seua explotació com a restaurant.

Però el concurs no es va convocar i l’abril del 2019 el llavors alcalde Fèlix Larrosa va anunciar el projecte d’ubicar una biblioteca al Xalet. Tanmateix, l’octubre del 2020 el nou govern d’ERC, JxCat i el Comú ho va desestimar i de moment no ha anunciat nous projectes per a l’edifici.

La Paeria l'arregla després que okupes vandàlics s'emportessin cablatge i aixeteria

El Xalet modernista dels Camps Elisis, desvalisat i deterioratAmado Forrolla

tracking