SEGRE

El virus continua afluixant a Lleida

Salut notifica 79 nous contagis

El pavelló Onze de Setembre de Lleida va acollir fins l'1 de desembre les PCR a alumnes.

El pavelló Onze de Setembre de Lleida va acollir fins l'1 de desembre les PCR a alumnes.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els indicadors epidèmics mantenen la seua tendència a la baixa a la província de Lleida. Segons les dades publicades per Salut aquest dimarts, la velocitat de contagi de covid-19 al pla de Lleida creix una centèsima, però es manté allunyada de l'1 (0,78) i el risc de rebrot descendeix 10 punts, fins els 350. Al Pirineu, la velocitat de propagació del virus, l'Rt, baixa de l'1 després de retrocedir avui fins el 0,98 i el risc de rebrot és de 384 punts, 39 menys que el dia anterior.

Pel que fa als nous contagis diagnosticats, Salut ha comunicat 67 casos nous al pla i 12 a la muntanya, fins a un total de 44.014 a tota la província.

La xifra de defuncions es manté en 789.

En el conjunt de Catalunya, els índexs també assenyalen una millora. Així, la propagació del virus ha tornat a baixar d’1 i els hospitals comencen a notar cert descens, encara que en les últimes 24 hores encara s’han diagnosticat 1.260 nous contagis i s’han notificat unes altres 20 morts per covid.

Segons les dades actualitzades aquest dimarts pel departament de Salut, el nombre de malalts de coronavirus hospitalitzats avui és de 1.572, un total de 53 menys que ahir, dels que hi ha 479 en les UCI, un nombre de pacients greus que es manté estable des de diumenge.

La velocitat de propagació del virus (Rt) s’ha situat en 0,97, quatre centèsimes menys que ahir, el que indica que cada 100 infectats infecten a una mitjana de 97 persones i amb això minva a poc a poc l’epidèmia, un indicador que millora per quart dia consecutiu.

El risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, és de 265 punts, deu menys que la vigília.

tracking