SEGRE

PAERIA POLÈMICA

Antifrau indaga en contractes d'Urbanisme i Esports

Per la denúncia de la CUP sobre els que van portar al cessament de González || La formació exigeix a Pueyo que doni explicacions

Els membres de la CUP Francesc Gabarrell i Ester Sancho, ahir.

Els membres de la CUP Francesc Gabarrell i Ester Sancho, ahir.S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Oficina Antifrau de Catalunya investigarà els presumptes contractes irregulars de l’ajuntament que van provocar el cessament de Sergio González com a regidor d’Esports i la seua posterior marxa del grup de JxCat. Ho ha resolt arran d’una denúncia presentada per la CUP, que ahir va exigir a l’alcalde, Miquel Pueyo, que comparegui i doni “les explicacions necessàries”. L’escrit d’Antifrau assenyala que ha acordat “donar per finalitzada l’avaluació de versemblança i iniciar actuacions d’investigació amb la finalitat de determinar l’abast, així com les possibles responsabilitats que es puguin derivar de les actuacions municipals denunciades”.

Aquest cas va sorgir arran d’un informe de les regidores Jordina Freixanet (ERC) i Elena Ferre (Comú) que informava d’“anomalies” en tres contractes de l’àrea d’Esports que no eren constitutives de delicte, però sí que podien ser un conflicte d’interessos per la relació que tenia González amb l’empresa adjudicatària. A més, ERC i el Comú van considerar que l’àrea d’Urbanisme, dirigida per Toni Postius (JxCat), seria coresponsable.

Antifrau podria tenir a punt en aquest termini l’informe per determinar si hi ha cap responsabilitat

L’advocada Ester Sancho, de la CUP, va dir que Antifrau inicia una investigació a l’entendre que hi ha “versemblança” als documents que han rebut i que podrien apuntar a possibles irregularitats. Va afirmar que la seua formació “vol acabar amb aquestes pràctiques i que el govern actuï perquè no es tornin a repetir situacions com aquesta”, afegint que Antifrau pot tenir l’informe fet en sis mesos.

Sancho va assenyalar que Antifrau indagarà quines responsabilitats hi pot haver tant a Urbanisme com Esports, indicant que podrien anar “des de processos penals a multes administratives o inhabilitacions”. Va recalcar que “hi ha hagut una falta d’ètica i totes les empreses han de tenir les mateixes oportunitats d’optar a contractes”.

Fonts del govern de la Paeria van dir esperar l’informe, però van recordar que s’està elaborant un codi ètic perquè aquestes pràctiques no es repeteixin i que preveuen portar-lo al ple d’aquest mes.

tracking