SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen un banc a tornar 30.100 € a un matrimoni d'ancians de Lleida

Per no informar del producte que contractaven

Imatge dels jutjats de Lleida.

Imatge dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat de Primera Instància 1 de Lleida ha condemnat el Banc Sabadell a tornar 31.100 euros a un matrimoni d’ancians al considerar nul·la la contractació de participacions preferents perquè l’entitat “no va subministrar la informació necessària sobre el producte bancari que contractaven”. La magistrada estima la demanda presentada pel matrimoni, que ha estat representat per l’advocat Enric Rubio, i condemna el banc a restituir als clients.

Es tracta dels estalvis de la parella d’uns 85 anys, segons el lletrat. El matrimoni va presentar la demanda al considerar que s’havia produït un error en el consentiment del contracte ocasionat per la falta d’informació o informació errònia facilitada per l’entitat sobre el producte i els seus riscos.

Per la seua part, el banc va demanar desestimar la demanda al considerar, entre altres motius, que hi va haver una “caducitat de l’acció”. Tanmateix, la magistrada determina que es va produir en el “termini consentit”.

També va esgrimir que hi va haver una “falta de legitimació passiva de Banc Sabadell, al tractar-se el producte contractat d’unes participacions preferents d’una altra entitat, Banc Popular”, però la jutge també ho desestima. 

La sentència afirma que “l’entitat bancària demandada no va subministrar la informació necessària sobre el producte bancari que contractaven, ja que no consta que l’entitat els expliqués el caràcter complex de les participacions preferents ni l’existència d’escenaris possibles de pèrdua de beneficis i fins i tot del capital invertit. I va ser precisament aquesta informació incompleta que se’ls va oferir la que va fer que acceptessin una inversió de molt alt risc”. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

tracking