SEGRE

ESNOTICIA

Lleida és líder destacada a vacunar les persones de 50 a 59 anys

Salut ha administrat primeres dosis al 32,2% d'aquest col·lectiu a la província davant del 18,4% de la mitjana de Catalunya || En global també se situa per sobre

Lleida és líder destacada a vacunar

Lleida és líder destacada a vacunarSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’índex de vacunació contra la Covid a la província de Lleida se situa damunt de la mitjana de Catalunya, especialment a la franja d’edat de 50 a 59 anys, en què un 32,2% ja ha rebut la primera dosi, la qual cosa suposa pràcticament un terç del total i gairebé el doble que la mitjana catalana, que és del 18,4%, segons dades de Salut. Així mateix, un 3,9% ja tenen la pauta completa (dues dosis o una, si han passat la malaltia), davant d’un 2,9% a Catalunya. La immunització d’aquest col·lectiu va començar la setmana passada i l’objectiu del departament és començar el proper mes de juny la de la franja de 40 a 49 anys.

En general, ja s’ha administrat la primera injecció a un 33,7% dels lleidatans (147.948, dels quals 123.842 al pla i 24.106 a l’Alt Pirineu i Aran) i un 15,7% està immunitzat amb la pauta completa (68.785 persones, 58.568 a Lleida i 10.217 al Pirineu). La mitjana catalana és del 30,2% en primera dosi i 14,2% en pauta total.

A la franja d’edat de 60 a 65 anys, en el conjunt de la província un 71,8% compta amb la primera dosi, però només un 8% té la immunització completa. En la de 66 a 69, els percentatges són del 76% i el 5,7%, respectivament, i la població de 70 a 79 ja està pràcticament tota vacunada amb la primera injecció (un 76%) i més de la meitat (un 54,1%) compta amb la pauta sencera.

La franja de vuitanta anys o més és la més protegida, ja que un 93% té una dosi i un 90,5% està completament immunitzada.

Salut notifica 62 positius i cap defunció, i l’índex de proves positives és inferior del 5%

La consellera de Salut, Alba Vergés, va destacar que a Catalunya un 62% de la població major de cinquanta anys i un 83% de la de 60 o més té almenys una dosi. Va subratllar que aquesta situació es deu a l’elevat ritme de vacunació i va detallar que dijous es van inocular unes 77.000 dosis, de manera que aquesta setmana ja se n’han administrat més de 260.000.

En bona part gràcies a la generalització de la vacunació, les dades epidemiològiques van millorant a Lleida. Segons el balanç diari de Salut, suma 62 nous positius de Covid, 49 dels quals al pla i 13 al Pirineu.

L’índex de PCR i tests d’antígens positius al pla és del 4,73%, la meitat que la setmana anterior. I a les comarques de muntanya ha baixat del 5,73 per cent al 4,69%. El departament no va notificar cap defunció, de manera que l’acumulat des de l’inici de la pandèmia és de 797. El risc de rebrot a la regió de Lleida baixa a 179 punts, un per sota de la mitjana catalana, i el de les comarques de muntanya també descendeix fins als 232.

La taxa de transmissió del virus o Rt al pla disminueix a 0,67, també és més baixa que la mitjana de Catalunya, que és de 0,84. L’Rt del Pirineu ascendeix dues desenes fins als 0,96 punts.

Vergés veu "improbable" que hi hagi un rebrot

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar ahir que és “improbable” que hi hagi un rebrot de la Covid si es manté la situació actual, que va qualificar de “controlada”. “És improbable en aquestes condicions que ens vingui una situació de canvi brusc en un moment en el qual ens trobem en una vacunació intensa”, va dir.

En aquest sentit, val a recordar que la immunització ja està provocant un descens en el nombre de defuncions, ingressos hospitalaris i contagis. De fet, a les residències, els usuaris de les quals van ser els primers a rebre les dues dosis, la presència de la Covid és totalment residual. No obstant, Vergés va demanar “no abaixar la guàrdia” i “continuar en alerta”.

tracking