SEGRE

ESNOTICIA

Salut vol administrar 600.000 dosis per setmana al juny a Catalunya

Un 34,3% de la població de Lleida ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid i un 16,2%, la pauta completa.

Vacunació a l’Espai MerCAT de Tàrrega.

Vacunació a l’Espai MerCAT de Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 34,3% de la població de Lleida ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid i un 16,2%, la pauta completa. Els dos índexs superen la mitjana catalana, que és de 30,9% i 14,6%, respectivament. La franja de les persones d’entre 50 i 59 anys és la que més es va vacunar durant la setmana passada, i al 38% ja li han administrat la primera injecció, és a dir, a gairebé quatre de cada deu. La mitjana de Catalunya és del 22,6%.

D’altra banda, Salut s’ha marcat com a objectiu vacunar 600.000 persones a la setmana el juny vinent. Aquell mes està previst iniciar la immunització de les persones de 40 a 49 anys, a més de seguir amb la de 50 a 59 i la resta. Assegura també que dimecres passat, quan es va obrir la vacunació per a les persones de 50 a 55 anys, es va aconseguir un rècord de 100.000 cites programades en només quatre hores i mitja. Destaca que van registrar un pic de deu cites per segon. La idea és administrar totes les vacunes disponibles, o el màxim, en el menor temps possible.

Per aconseguir-ho són imprescindibles els punts de vacunació massiva, com el pavelló Onze de setembre a Lleida o l’Espai MerCAT a Tàrrega, on es tarda una mitjana de cinc minuts entre que es registra la persona i rep la injecció. Les que no reserven dia de vacunació per si mateixes són citades des del seu Centre d’Atenció Primària.

tracking