SEGRE

ALTA VELOCITAT INCIDÈNCIES

Retards de més d'una hora de 4 AVE amb parada a Lleida

Per una avaria al sistema de senyalització que va afectar 10 trens || Renfe exigeix a Adif que compensi per “dany a la imatge”

Un tren d’alta velocitat a l’estació de Lleida.

Un tren d’alta velocitat a l’estació de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Renfe reclamarà una indemnització a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) pels retards de més d’una hora causats ahir per una avaria en el sistema de senyalització (titularitat d’Adif) entre Bujaraloz i Montagut que va afectar una desena de trens d’alta velocitat, quatre dels quals amb parada a Lleida. Segons fonts internes de Renfe, la companyia la reclamarà a través dels conductes oficials establerts per Adif per compensar “el dany a la imatge” de l’empresa que ha generat aquesta situació.

Les mateixes fonts remarquen que les demores van provocar “un perjudici” per a uns tres mil viatgers clients, uns tres-cents als trens amb parada a Lleida, i als quals Renfe es veurà obligada a indemnitzar al superar els retards els 60 minuts. El compromís de puntualitat de Renfe determina que en aquestes circumstàncies s’ha de retornar l’import complet del bitllet als clients.

Quan el retard és de més d’un quart d’hora, torna el cinquanta per cent.

Aquesta avaria en el sistema de senyalització d’Adif també hauria afectat trens low-cost de Ouigo, que van començar a circular entre Barcelona i Madrid, sense parada a Lleida, el passat dia 10 amb la liberalització del servei d’alta velocitat. Precisament per aquesta circumstància, Renfe hauria decidit presentar la reclamació d’indemnització a Adif, perquè considera que l’avaria a les seues instal·lacions que ha causat els retards ha comportat una mala imatge per al seu servei i una pèrdua de qualitat. Fonts de la companyia van indicar que ja havien utilitzat aquest canal en alguna altra ocasió.

Renfe va programar la setmana passada un viatge inaugural del seu tren de baix cost Avlo, que entrarà en servei el pròxim 23 de juny amb bitllets a partir de 7 euros (ja n’ha venut més de 4.000 a Lleida). En aquest cas, dos de les seues quatre circulacions diàries sí que tindran parada a la capital del Segrià.

tracking