SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Condemnat a Lleida per humiliar una noia al seu compte d'Instagram

Un menor hi va entrar sense el consentiment de la titular i va penjar vídeos i fotos vexatòries || Haurà de complir tractament terapèutic i un any de llibertat vigilada

Vista general de la seu dels jutjats a Lleida.

Vista general de la seu dels jutjats a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un menor a complir tractament terapèutic i un any de llibertat vigilada per entrar al compte d’Instagram d’una adolescent, sense el seu consentiment, per compartir vídeos i fotografies amb comentaris humiliants. El tribunal confirma la pena imposada pel Jutjat de Menors 1 per un delicte de descobriment i revelació de secrets.

Segons la sentència, ha quedat acreditat que el menor tenia la intenció de “menyscabar la integritat” de la víctima i “humiliar-la públicament”, per la qual cosa va accedir sense el seu consentiment al compte de la xarxa social i va penjar fotografies d’ella en què va superposar expressions vexatòries.

D’aquesta forma, l’Audiència rebutja el recurs presentat per la defensa de l’investigat, en assenyalar que la víctima va mantenir en tot moment una versió dels fets idèntica i persistent durant tot el procés. Així mateix, la víctima va relatar que l’acusat li reconeixia que havia estat ell el que havia entrat al seu compte i li demanava disculpes, mentre que una altra testimoni va declarar que el menor li havia assegurat que si la víctima el denunciava a la policia, tornaria a penjar les imatges vexatòries a la xarxa social.

A més, diversos testimonis van declarar que l’acusat els havia reconegut que havia entrat al compte d’Instagram de la víctima sense el seu permís “perquè li queia malament”. Fins i tot a la sentència de l’Audiència es reconeix que no es va poder denunciar per aquests fets una altra menor en tenir menys de catorze anys, per la qual cosa és inimputable.

En valorar totes les proves, l’Audiència considera acreditada l’autoria. La versió de l’acusat és rebutjada pel tribunal, que recorda, a més, que no va comparèixer a l’acte de judici oral, malgrat haver estat citat correctament.

Per tot això, confirma la pena imposada per un delicte de descobriment i revelació de secrets, i l’absol d’un delicte contra la integritat moral en no presentar-se cap acusació en aquest sentit.

Més de 400 delictes comesos per menors en un any a Lleida

Els jutjats lleidatans van registrar durant l’any 2019 (últim disponible en l’estadística) un total de 448 delictes comesos per menors d’edat. En el mateix període, es va jutjar un total de 221 menors lleidatans, dels quals 194 van acabar amb una condemna, i uns altres 17, absolts.

La majoria acaben amb una conformitat, per la qual cosa es pacta una reducció de la pena. Segons l’última memòria de la Fiscalia de Lleida, del 2019, es van decretar 39 internaments de menors, dotze d’ells en centres de règim tancat, mentre que en 127 casos es va aplicar la mesura de llibertat vigilada.

Tanmateix, en 38 diligències es va condemnar el menor a complir treballs en benefici de la comunitat. Així mateix, el 2019, els tribunals van haver d’arxivar 101 casos de menors en tenir menys de catorze anys.

tracking