SEGRE

LLEIDA

Les atencions per la Covid a Urgències es desplomen i passen a ser molt minoritàries

En l'última setmana n'hi va haver 139 a l'Arnau i a Primària, només el 4% del total, sis vegades menys que fa dos mesos || Salut no notifica morts a Catalunya, però ingressen més persones a les UCI

alt

L'Arnau va atendre vora cent mil urgències l'any passat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La disminució de contagis de la Covid a Lleida també es nota en el nombre de persones que necessiten anar a urgències al patir símptomes de la infecció i, l’última setmana, aquestes visites a l’hospital Arnau de Vilanova i al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Prat de la Riba només han estat el 4,4% de totes les atencions, un total de 139 de 3.137 urgències.

En concret, l’Arnau –que dissabte no va atendre ningú per la Covid per primera vegada des de l’agost– va registrar 22 visites pel virus d’un total de 1.467, mentre que al CUAP van ser 117 de 1.670. Aquestes 139 urgències per la Covid són un 26% menys que la setmana anterior i sis vegades menys que fa dos mesos, quan hi va haver 851 visites pel virus, el 21% del total.

Ahir, un mes després de l’acabament de l’estat d’alarma, el departament de Salut va comptabilitzar 517 nous casos de Covid a Catalunya, dels quals 15 eren del pla de Lleida i tres del Pirineu, mentre que no va notificar cap mort a tot el territori, encara que es tracta de dades provisionals.

Respecte a la situació als hospitals catalans, el nombre de persones ingressades va baixar a 586 (-24), però en van ingressar nou més a les Unitats de Cures Intensives (UCI), amb 212. Els hospitalitzats a Lleida no s’actualitzen fins avui.

D’altra banda, algunes taxes van continuar disminuint i el risc de rebrot es va situar en els 93 punts (-5) a tot el territori català; en els 40 (-1) a Ponent i en els 52 (-3) al Pirineu. Les comarques amb un risc alt continuen sent el Solsonès (302), l’Alt Urgell (182) i l’Urgell (124).

Quant a la velocitat de transmissió del virus (Rt), també va baixar a Catalunya a un 0,94, però va pujar d’un 0,67 a un 0,71 al pla i d’un 0,96 a un 1,06 al Pirineu, llastat per l’Alt Urgell, que té una Rt de 2,07. Es tracta de l’única comarca catalana que supera el 2.

Així mateix, Lleida encara el final de curs amb molt poques classes confinades i ahir només n’hi havia dotze, sis de les quals a l’institut Francesc Ribalta de Solsona, que aglutina 107 de les 389 estudiants i docents en quarantena de tota la província. Aquestes xifres tan baixes no s’assolien des de poc després de l’inici del curs o de la tornada a les aules després de les vacances de Setmana Santa.

Un positiu al geriàtric de Sort i tests a empleats no vacunats Un usuari del geriàtric de Sort ha donat positiu. Segons van explicar fonts de la conselleria de Salut, es tracta d’un resident que ja tenia la pauta completa de la vacunació contra la Covid i que ja havia donat positiu el mes d’octubre passat, per la qual cosa van assenyalar que podria tractar-se d’un cas residual. Van apuntar que “tots els residents estan vacunats i cap dels vuit professionals no vacunats ha estat en contacte amb el resident, per la qual cosa no és necessari realitzar cap aïllament”. No obstant, van assenyalar que ahir estava previst dur a terme un cribratge als treballadors que no estan vacunats. A causa d’aquest positiu, el geriàtric de Sort està classificat com a taronja (amb un cas, però amb la situació sota control). Per la seua part, totes les altres residències de les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu són verdes, o sigui que no tenen actualment casos de coronavirus, segons va informar Salut.

tracking