SEGRE

La Paeria retirarà les algues del riu a la canalització i plantarà 270 arbres

La màquina amfíbia que talla les algues que proliferen al Segre al seu pas per la capital.

La màquina amfíbia que talla les algues que proliferen al Segre al seu pas per la capital.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria millorarà el curs del riu Segre al seu pas per la ciutat amb l’eliminació de macròfits (algues) i una plantació d’arbres i arbustos. Aquesta millora es finançarà amb una ajuda de 60.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua i la propera setmana es licitaran els treballs.

D’una banda, plantarà 270 arbres propis dels boscos de ribera en diferents punts del tram urbà, així com 1.980 arbustos. En el marge dret està prevista la plantació a la zona més pròxima l’assut de la Mitjana i vegetació arbustiva en els trams d’escullera entre el pont de Pardinyes i la sortida del riu Noguerola.

D’altra banda, eliminarà la densa massa de macròfits, que dificulten la circulació d’aigua i que són el substrat en el qual es dipositen les larves de mosca negra. Les algues es retiraran amb un vehicle amfibi, una retroexcavadora mixta i un dúmper, s’acumularan en contenidors al costat del riu i es deixaran assecar, per portar- les després a una planta de compostatge.

Es treballarà en els 1,95 quilòmetres entre el pont Nou i el del tren, on hi ha més presència de macròfits, que provoquen insalubritat. Aquesta actuació millorarà la capacitat de desballestament del riu i dificultarà la proliferació de la mosca negra.

tracking