SEGRE

POLÍTICA PLE DE L?ESTAT DE LA CIUTAT

Pueyo destaca que el tripartit “ha resistit” i estén la mà a l'oposició per al futur

Defensa consensos per “sobre d'interessos partidistes” || Larrosa considera el govern “encongit” i “amortitzat”, Ribes dona un “suspens” a la gestió d'aquests dos anys i el PP veu la ciutat “deixada”

El d’ahir va ser el primer presencial, amb edils a les butaques i als bancs del públic.

El d’ahir va ser el primer presencial, amb edils a les butaques i als bancs del públic.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de l’estat de la ciutat d’ahir, el primer totalment presencial des de l’inici de la pandèmia, va evidenciar dos visions diferents de la ciutat: una que funciona, segons el tripartit, i una altra decadent per falta de model de ciutat i projectes, segons l’oposició. L’alcalde, Miquel Pueyo va defensar que, en l’equador del mandat, “aquest govern (d’ERC, JxCat i el Comú) ha resistit a les circumstàncies que s’ha trobat amb il·lusió, ganes i idees”, i va retreure la visió negativa de l’oposició.

“Es volien fer la il·lusió que estiguéssim sense ganes i és al contrari, va assenyalar, i va estendre “la mà” a l’oposició (PSC, Ciutadans i Partit Popular) per buscar consensos de cara al futur, i va recalcar que han hagut de gestionar una “herència molt dura (de governs socialistes anteriors) que ha limitat la capacitat d’inversió”. Va recordar que han reduït el deute, aplicat una tarifació progressiva en les escoles bressol i reforçat el dispositiu de temporers amb pisos i l’alberg que entrarà en servei l’estiu de l’any que ve.

Va incidir que el ple havia de servir per “comprovar fins a quin punt mirem cap al futur i estem disposats a consensuar objectius per sobre d’interessos partidistes per al conjunt de la ciutadania”. Però la sessió va acabar sense cap acord.

La portaveu d’Esquerra Republicana, Jordina Freixanet, va apuntar que “junts i en comú, fem una Lleida republicana”, i Paco Cerdà va actuar com a portaveu de JxCat i va considerar que el “canvi” que els ciutadans van votar ha servit per desplegar polítiques per a l’interès de la ciutat. “Farem de Lleida la capital que somiem”, va dir. Del Comú, Elena Ferre va subratllar que “hem contribuït a mantenir la ciutat durant la pitjor crisi”, i Sergi Talamonte va ratificar “el compromís de parar Torre Salses”, un model que veu “depredador” per al petit comerç.

Per la seua part, el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa (PSC) va acusar el govern de “no tenir model de ciutat” i d’“haver-se encongit quan havien de reinventar-se”, i va dir que han patit ja “tres crisis”. “Tenen la ciutat dividida i ja els han amortitzat”, va asseverar, i també va destacar l’“escàndol social que suposa l’operació especulativa més gran de la ciutat, regalant quaranta milions a una família”, amb referència al projecte de l’estació d’autobusos a La Meta.

A més, els va acusar d’apropiar-se d’èxits de governs anteriors, un fet que també va fer Ángeles Ribes, de Ciutadans, respecte a les seues propostes. Va qualificar la gestió amb un “suspens” i creu que “han convertit Lleida en una colònia de Barcelona”.

Va dir que “el seu llegat és un forat a la butxaca dels veïns cada vegada més gran”. També el va acusar de “criminalitzar els que no estan d’acord amb vostès”, amb referència a l’alberg de Pardinyes.

Xavier Palau, del Partit Popular, veu falta de lideratge i projectes, incapacitat d’atreure inversions i una ciutat on la “decadència s’ha accentuat més que mai”, i va proposar un pacte de ciutat per a la recuperació del Centre Històric. L’edil no adscrit Sergio González va lamentar la seua destitució com a regidor d’Esports i la seua expulsió de JxCat “sense haver comès cap irregularitat”.

tracking