SEGRE

LLEIDA

Segona dosi d'AstraZeneca als de 60 a 69 anys la setmana que ve

Salut diu que “a mitjans” de setmana obrirà les cites i assegura que té prou vacunes per a tothom || Dispositiu per immunitzar els musulmans a Lleida

Cues de musulmans de més de 40 anys per vacunar-se amb Janssen, ahir al costat del Palau de Vidre.

Cues de musulmans de més de 40 anys per vacunar-se amb Janssen, ahir al costat del Palau de Vidre.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut va anunciar ahir que a partir de mitjans de la setmana vinent començarà a administrar les segones dosis d’AstraZeneca a les persones d’entre 60 i 69 anys que van rebre la primera fa més d’onze setmanes, entre finals de març i principis d’abril. “Les persones nascudes entre el 1961 i el 1952 que van rebre la vacuna fa més d’onze setmanes podran accedir a la pàgina web vacunacovidsalut.cat per demanar cita per poder vacunar-se amb la segona dosi a partir de mitjans de la setmana que ve”, va anunciar.

A més, també va assegurar que disposa de prou dosis de la vacuna d’AstraZeneca per a totes les persones que estan pendents de rebre la segona..

D’altra banda, el departament de Salut i Protecció Civil van organitzar ahir un dispositiu al costat del Palau de Vidre dels Camps Elisis de Lleida per vacunar la població musulmana. Ho van fer al costat del Palau de Vidre, ja que s’utilitza com a mesquita, i que ahir, al ser divendres, el dia sant dels musulmans, hi van acudir centenars de persones. Un portaveu del dispositiu va detallar que “amb l’ajuda dels líders de la comunitat estem vacunant els musulmans de més de quaranta anys amb Janssen i el ritme de vacunació està sent molt bo”.

Per la seua part, el departament de Salut va explicar que van decidir portar endavant aquesta intervenció comunitària perquè la població musulmana que està assignada al CAP de Rambla Ferran “té una cobertura de vacunació per sota de la mitjana” de la de la resta d’aquesta Àrea Bàsica de Salut.

Rècord de vacunes en un dia a la Seu d’Urgell La campanya de vacunació contra la Covid-19 va aconseguir ahir a la Seu d’Urgell una xifra rècord. Es van administrar en un sol dia 594 dosis de vacunes, la xifra més alta des que va començar la immunització. El centre de vacunació massiu del Poliesportiu de la capital de l’Alt Urgell va administrar 520 dosis al matí, el 95% de les quals les primeres als de 40 a 49 i de 50 a 59 anys, i 74 més a la tarda.

Cues de musulmans de més de 40 anys per vacunar-se amb Janssen, ahir al costat del Palau de Vidre.

Cues de musulmans de més de 40 anys per vacunar-se amb Janssen, ahir al costat del Palau de Vidre.MAGDALENA ALTISENT

tracking