SEGRE

ENSENYAMENT INICIATIVES

Col·legis de Lleida oberts per vacances

Aquest estiu acolliran tallers gratuïts de teatre, robòtica, ciència, pintura i dansa, de reforç escolar i casals || Promoguts per la Paeria, perquè cap nen es quedi sense activitats

Els tallers seran complementaris a Estiu dels Petits, de Joc (a la imatge) i Esportmania.

Els tallers seran complementaris a Estiu dels Petits, de Joc (a la imatge) i Esportmania.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que cap nen es quedi sense activitats d’estiu. Aquest és l’objectiu de la Paeria i Educació per als mesos de juliol i agost, i per a això promouen l’organització als centres educatius de tres tipus d’activitats gratuïtes emmarcades en el pla educatiu d’entorn. D’una banda, tallers de teatre, robòtica, cientificotecnològics i expressió artística (pintura i dansa). De l’altra, reforç escolar i, finalment, casals d’estiu.

La tinent d’alcalde Sandra Castro va explicar que es tracta d’activitats complementàries a les d’Estiu de Joc i Esportmania (són de pagament). D’aquesta manera, podran accedir-hi nens i adolescents de famílies desfavorides, encara que l’edil va defensar que no són exclusives per a famílies en situació de vulnerabilitat i va afegir que a Estiu dels Petits, de Joc i Esportmania també es reserven places per a nens “amb necessitats”.

La Paeria ha tret a concurs a través de tres contractes diferents la gestió de les tres activitats, que està que es desenvolupin al juliol i a l’agost. Alhora, està preguntant als centres si volen oferir tallers, i quins, i va apuntar que acostumen a respondre els que són d’alta i màxima complexitat. Els mateixos centres són els que proposaran els nens que es poden beneficiar dels tallers perquè coneixen la realitat de les famílies.

Castro afirma que han diversificat l’oferta gràcies a l’augment de l’aportació d’Educació

Castro va recordar que cada estiu ofereixen reforç escolar per a nens amb més dificultats en el context del pla educatiu d’entorn i va explicar aquest any poden ampliar l’espectre d’activitats gràcies que Educació “ha multiplicat per onze la seua aportació, de 30.000 a 340.000 euros”. “Va arribar al maig l’addenda i aquest finançament s’ha de gastar abans de 31 agost”, va detallar, per la qual cosa van optar per reforçar les activitats d’estiu “sortint del que és habitual”.

“Es manté l’estudi assistit pur com habitualment, per a Primària i ESO, i Batxillerat de manera excepcional, però hem volgut incorporar d’altres activitats com tallers de teatre, robòtica, científics, pintura i dansa per a alumnes d’institut, que són més motivadors que una classe de repàs i també reforcen continguts”, va destacar.

Les claus

Tallers d'art i ciència. La Paeria licita per 88.006,53 euros la gestió de tallers de teatre, robòtica, cientificotecnològics i d’expressió artística (pintura i dansa) als centres educatius de la ciutat inclosos en el pla de millora d’oportunitats educatives, en el marc del pla educatiu d’entorn per a aquest curs. El plec de clàusules tècniques determina una previsió de 30 grups (deu de teatre, vuit de cientificotecnològics i sis de robòtica i d’expressió artística) amb un màxim de 20 nens per taller.

Reforç educatiu. Un altre concurs, per un import de 88.006,53 euros, adjudicarà el servei de tallers d’estudi assistit i reforç educatiu als centres, també en el marc del pla d’entorn. Estan dirigits a alumnes de Primària i d’ESO, i excepcionalment de Batxillerat. En aquest cas, la licitació preveu un lot amb 16 tallers i un altre amb 29.

Casals d'estiu. També licita, per 52.803,90 euros, la gestió de casals d’estiu en col·legis. El plec de clàusules indica una previsió inicial de 18 casals en centres educatius, amb un màxim de 20 nens en cada un.

tracking