SEGRE

LLEIDA CATALUNYA ESPANYA MÓN

Els centres educatius arriben a final de curs amb el mínim d'aïllats

A poc més d'una setmana d'iniciar les vacances hi ha només 12 classes i 296 alumnes i docents confinats || Van arribar a tenir-ne 150 en els pics de la pandèmia

Les aglomeracions confirmen la reactivació del comerç - Nombrosos comerços de Lleida ciutat van registrar ahir aglomeracions i cues de clients que van aprofitar el cap de setmana i l’augment dels aforaments als locals comercials per fer tota m ...

Les aglomeracions confirmen la reactivació del comerç - Nombrosos comerços de Lleida ciutat van registrar ahir aglomeracions i cues de clients que van aprofitar el cap de setmana i l’augment dels aforaments als locals comercials per fer tota m ...G.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els centres educatius de Lleida encaren la fi de curs (acaba el proper dia 22) amb una afectació mínima pel coronavirus, ja que només es registren dotze classes confinades per algun positiu de Covid-19 i 296 alumnes i docents en quarantena i cap centre tancat, segons les últimes dades d’Educació. No s’arribava a xifres tan baixes des de l’inici d’aquest trimestre (el 10 d’abril hi havia 13 grups i 461 persones en quarantena) i de l’anterior (el 15 de gener se’n van comptabilitzar 12 i 288, respectivament).

Les comarques amb més grups afectats actualment, amb tres cada una, són el Segrià (un als col·legis Balàfia i Francesco Tonucci i un altre a Els Til·lers d’Artesa de Lleida), la Segarra (dos a Fedac Guissona i un a l’institut d’aquesta localitat) i el Solsonès (dos a l’institut Francesc Ribalta de Solsona i un a l’escola Arrels II). Així mateix, el departament comptabilitza una classe aïllada a les Garrigues (al col·legi Albirka d’Arbeca), un a la Noguera (institut Ermengol IV de Bellcaire) i un a l’Urgell (escola Àngel Guimerà de Tàrrega).

No hi ha classes aïllades a l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, els Pallars Jussà i Sobirà, el Pla d’Urgell, i la Vall d’Aran.

Durant el curs l’afectació ha estat molt més gran en diverses ocasions, com a finals d’octubre, quan hi va haver 150 classes i 3.500 estudiants i professors aïllats, encara que aquestes xifres només suposen al voltant del 5% dels 66.000 alumnes i professors.

Els confinats també es van disparar després de les vacances de Nadal, quan el seu número va tornar a assolir els 3.100, i després de les de Setmana Santa, amb 2.700. Tanmateix, en general la incidència de la Covid als centres ha estat menor de l’esperada, amb menys del 2% d’estudiants i mestres aïllats del total.

En el conjunt de Catalunya hi ha 332 classes aïllades, vint-i-dos menys que en l’anterior balanç i un 0,46% del total, així com 7.924 persones en quarantena (-472). La conselleria notifica dos centres tancats arran de positius de coronavirus, les escoles rurals 1 d’Abril de la Palma d’Ebre i Font de l’Anoia de Sant Martí Sesgueioles.

Lleida i el Pirineu entren en la ‘nova normalitat’

Les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu i Aran van baixar ahir dels 50 punts d’incidència acumulada en els últims catorze dies. Això, segons els criteris del ministeri de Sanitat, significa que els dos territoris entren en el que es denomina com “nova normalitat”, ja que els indicadors epidemiològics mostren que la pandèmia en aquestes dues zones està sota control.

tracking