SEGRE

Salut redueix el total de casos de covid confirmats per un canvi de criteri en el recompte

El pla de Lleida registra una nova mort per covid-19 i el Pirineu torna a nivell 'moderat' de risc de rebrot

Persones que van acudir ahir a la tarda al pavelló Onze de Setembre per vacunar-se.

Persones que van acudir ahir a la tarda al pavelló Onze de Setembre per vacunar-se.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha comunicat aquest dijous a través del seu web de dades 45.600 casos de covid-19 confirmats a la província de Lleida des de l'inici de la pandèmia. Es tracta de 48 menys que els notificats ahir. Segons Salut, la causa és un canvi de criteri en el recompte dels casos serològics post-vacunals. Així, a partir d'ara no es consideraran com a casos aquells resultats positius a una prova ELISA o un test ràpid d'anticossos que s'hagin realitzat amb posterioritat a l'administració de la primera dosi de la vacuna contra la covid.

D'altra banda, Salut ha anunciat una nova mort per coronavirus a la regió sanitària del pla de Lleida, que n'acumula 658 des de l'inici de la crisi sanitària. El Pirineu es manté en 160 defuncions.

Els ingressos continuen a la baixa a Ponent: Hi ha 14 persones ingressades, una menys que el dia anterior. Als hospitals de les comarques de muntanya hi ha dos persones hospitalitzades per covid-19, el mateix nombre que una setmana enrere.

Pel que fa als indicadors epidemiològics, la velocitat de contagi se situa en l'1,03 al pla (4 centèsimes menys que ahir) i en 0,89 al Pirineu (18 centèsimes més). El risc de rebrot és de 49 punts a Ponent (dos menys) i de 34 punts al Pirineu (11 més), que torna al nivell 'moderat' després d'haver-se situat en nivell baix dimecres.

En el conjunt de Catalunya, el departament de Salut ha declarat 749 nous casos de covid-19 confirmats en les últimes 24 hores i una mort. Això eleva el total de casos en tota la pandèmia a 636.972 i les defuncions a 22.235, segons el darrer balanç de la conselleria. En paral·lel, els pacients ingressats a planta són 503, nou menys, i hi ha 21 crítics menys a l'UCI (158).

Pel que fa a la velocitat de propagació, l'Rt, es manté en 0,94, mentre que el risc de rebrot baixa un punt, fins a 81. La incidència acumulada a 14 dies baixa molt lleugerament i continua per sota de 100. Passa de 87,98 a 87,71.

tracking