SEGRE

ESNOTICIA

Rècord de vacunes a Lleida: 32.500 en 7 dies

Aquesta última setmana s'han administrat més de mig milió de dosis a tot Catalunya || Uns 1.800 lleidatans d'entre 35 i 39 anys ja es van vacunar dijous, el primer dia que es va obrir el torn

Un total de 140 persones es van vacunar ahir sense cita prèvia amb Janssen a la Seu d’Urgell.

Un total de 140 persones es van vacunar ahir sense cita prèvia amb Janssen a la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut ha administrat aquesta setmana a la província de Lleida més vacunes contra la Covid que mai, amb un total de 32.521, de les quals 17.353 són primeres dosis i 15.168, segones. De fet, a Catalunya també s’ha arribat al rècord de 531.690 vacunes inoculades i Salut assegura que la setmana que ve seran més.

A més, dijous, primer dia en què la població de 35 a 39 anys podia vacunar-se, a Lleida ja ho van fer 1.856 persones aquell mateix dia, segons les dades públiques de la Generalitat. Així, juntament amb el personal essencial d’aquesta franja d’edat que ja pot immunitzar-se des de fa temps, el 20,5% de lleidatans nascuts entre el 1982 i el 1986 ja tenen la primera dosi.

Respecte a tota la població, el 47,8% té la primera i el 31,1%, la pauta completa, per la qual cosa està immunitzada contra la Covid.

Per avançar encara més en la campanya, ahir a la Seu es va fer una marató de vacunació amb Janssen sense cita prèvia, a la qual van acudir 140 persones de 40 a 69 anys. Dijous també es va fer a Tremp i s’hi van vacunar 61 persones.

A més, per segon divendres consecutiu, es va vacunar el col·lectiu musulmà també amb la monodosi de Janssen al costat del Palau de Vidre, on els divendres van a resar. Paral·lelament, una cinquantena d’empleats de la campanya de la fruita també van rebre la de Janssen a Corbins.

Des de l’ajuntament van informar que dijous alguns ja es van vacunar al pavelló Onze de Setembre de Lleida i que la setmana que ve continuarà la immunització d’aquest col·lectiu.

Pel que fa a Catalunya, ahir es va arribar a superar els dos milions de segones dosis administrades i el 28,1% de catalans estan immunitzats, mentre que el 45,8% té una dosi. Salut obrirà en les pròximes setmanes els grups d’edat de menys de trenta-cinc anys i confia a començar el curs escolar amb els majors de dotze anys vacunats, si no, es farà en els col·legis.

Sentència contra AstraZeneca

D’altra banda, un tribunal de Bèlgica va obligar ahir la farmacèutica AstraZeneca a entregar a la Unió Europea vuitanta milions de dosis de la seua vacuna fins al mes de setembre, mentre que Brussel·les en reclamava tres-cents milions. En cas de no complir la sentència, haurà de pagar deu euros per dosi no entregada.

Continuen baixant els ingressos i es notifiquen 23 casos més a lleida

La regió sanitària de Lleida registrava ahir catorze persones ingressades per la Covid, dos menys, de les quals quatre estaven a l’UCI, una més. A més, a La Manreana hi havia dotze positius i entre l’alberg de Bellpuig i l’hotel Nastasi, 51 contactes estrets aïllats. A Catalunya, hi havia 488 hospitalitzats (-15) i 153 persones en estat crític (-5). Salut va declarar al territori 678 contagis, dels quals vint eren al pla de Lleida i tres al Pirineu, i cinc morts, mentre que a Espanya es van notificar 4.214 casos. Així mateix, en els centres educatius de Lleida hi havia onze aules (-4) aïllades i 251 alumnes i professors (-84) confinats per la Covid i l’institut Francesc Ribalta de Solsona ja està lliure del virus.

Un total de 140 persones es van vacunar ahir sense cita prèvia amb Janssen a la Seu d’Urgell.

Un total de 140 persones es van vacunar ahir sense cita prèvia amb Janssen a la Seu d’Urgell.C. SANS

tracking