SEGRE

ESNOTICIA

Lleida i el Pirineu tenen l'índex de PCR positives més baix de Catalunya

Un 1,88% i un 1,87%, respectivament, molt inferior al 5 per cent que l'OMS fixa per controlar la pandèmia || Salut comunica tretze nous casos i cap defunció

Segones dosis d’AstraZeneca a Tàrrega - El departament de Salut va començar ahir a administrar la segona dosi de la vacuna d’AstraZeneca a l’Espai MerCAT de Tàrrega a la franja d’edat d’entre 60 i 69 anys, que a partir d’ara s’apli ...

Segones dosis d’AstraZeneca a Tàrrega - El departament de Salut va començar ahir a administrar la segona dosi de la vacuna d’AstraZeneca a l’Espai MerCAT de Tàrrega a la franja d’edat d’entre 60 i 69 anys, que a partir d’ara s’apli ...SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques de Lleida tenen el percentatge més baix de PCR i tests d’antígens positius de les nou regions sanitàries catalanes, amb un 1,88% al pla i un 1,87% a l’Alt Pirineu i Aran, molt inferior que el 3,45% de positivitat del conjunt de Catalunya. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) determina en el 5% el llindar per poder controlar l’epidèmia.

Al pla, el risc de rebrot segueix en descens i se situa en 33 punts, que voregen els 30 que marquen el risc baix, i la taxa de transmissió del virus o Rt disminueix a 0,74. En canvi, al Pirineu pugen lleugerament els dos indicadors fins a 48 i 1,36, respectivament.

De fet, en el conjunt de Catalunya les dades també repunten lleument, amb Rt de 0,96 punts, dos centèsimes més que dissabte, i un risc de rebrot de 81, que puja dos punts però continua sent moderat. El grup d’investigació Biocomsc alerta que el nombre de casos a Catalunya ha deixat de baixar, i que els diagnosticats a través de tests d’antígens van en “clara pujada”, a causa sobretot de l’augment a la ciutat de Barcelona.

Salut ha notificat 529 positius a Catalunya, dels quals 12 a la regió de Lleida i un al Pirineu, i dos defuncions, cap en comarques lleidatanes. Ascendeixen a 452 els hospitalitzats per Covid-19, dotze més que la vigília, encara que són 36 menys que fa dos dies. A les UCI hi ha 151 persones, una menys que a l’últim balanç.

Així mateix, un 49,1 per cent de la població de la província de Lleida ja té una dosi de la vacuna (216.720) i el 32,8%, gairebé un terç, la pauta completa (145.148). El grup Biocomsc celebra el ritme de vacunació a Catalunya, però recorda que la població de quaranta a setanta anys encara no està totalment immunitzada i destaca un increment de casos en el grup de quinze a trenta. “És una carrera entre l’augment de la sociabilitat, les possibles noves variants i la vacunació per fer baixar els casos”, conclouen els investigadors.

tracking