SEGRE

CONSUM ESTIU

El comerç s'aferra a les rebaixes de juliol després d'una primavera desigual

Eix i Zona Alta creuen que la gent “esperarà a comprar fins que comencin el dia 1”

Un cartell de rebaixes, en una imatge d'arxiu, en una botiga de l'Eix Comercial de Lleida.

Un cartell de rebaixes, en una imatge d'arxiu, en una botiga de l'Eix Comercial de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les dos principals associacions de comerciants de la ciutat, l’Eix i la Zona Alta, faran les rebaixes a partir de l’1 de juliol i esperen que serveixin per compensar la facturació desigual que han tingut a la primavera. Un ritme de vendes per sota del que es preveia i des de les entitats comercials esperen que sigui perquè “molta gent aguanta fins que comencen les rebaixes per fer totes les compres pendents”.

Així ho espera el president de l’Eix, Llorenç González, que va reconèixer que “l’any va començar bé, fins i tot millor del que havíem previst, en les rebaixes de gener i febrer, però aquesta primavera ha estat bastant desigual, amb menys vendes. Confiem que la situació remunti”.

No obstant, González va recalcar que la situació és “molt millor que la de l’estiu passat”, ja que el confinament de Lleida i el Baix Segre “va afectar de forma important les rebaixes, cosa que, tret d’una catàstrofe, no succeirà ara, no es pot comparar”. El president de l’Eix va afegir que “les vendes al juny han estat fluixes, esperem que sigui la calma abans de la tempesta que són les rebaixes”.

Per la seua part, el president de la Zona Alta, Josep Bellera, va dir que ells també començaran les rebaixes el dia 1 “malgrat que ja hi ha grans marques que s’han decidit avançar”, a la vegada que va admetre que, “a nivell de vendes, la situació no és dolenta, però tampoc no és tan bona com ens esperàvem, ja que crèiem que amb la millora de la situació sanitària augmentaria el consum”..

Malgrat que les rebaixes comencen de forma “oficial” el divendres de la setmana que ve, algunes marques ja s’han avançat. Un exemple d’això és que els grups Inditex, Mango i Pimkie ja ofereixen promocions i descomptes, així com alguns petits comerços de l’Eix Comercial.

D’altra banda, tant González com Bellera van descartar fer esdeveniments especials per fomentar el consum com la Nit Oberta de la Zona Alta. El motiu és que “per a això hauríem de tancar la zona comercial i limitar els aforaments, cosa inviable per a nosaltres”, van admetre.

tracking