SEGRE

LLEIDA

El 20% de lleidatans de 35 a 39 anys porta una dosi, davant del 5% català

Lleida lidera la vacunació de la Covid entre joves cinc dies després d'obrir-se aquesta franja || Barcelona arrossega Catalunya a un augment lleu de contagis

Salut va concentrar ahir a Alcarràs la vacunació a treballadors de la fruita d’aquesta setmana.

Salut va concentrar ahir a Alcarràs la vacunació a treballadors de la fruita d’aquesta setmana.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 20% de lleidatans de 35 a 39 anys ja porta una dosi de la vacuna contra la Covid sols cinc dies després d’obrir-se el torn a aquesta franja d’edat, mentre que la mitjana a Catalunya tot just voreja el 5%. Malgrat que s’està vacunant amb la monodosi de Janssen als treballadors de la fruita a Lleida, independentment de la seua edat, només un 6% de lleidatans de 35 a 39 anys té la pauta completa.

Però val a recordar que un 33,7% de la població ja està immunitzada. Paral·lelament, el grup del Biocomsc de la UPC va alertar ahir que hi ha un augment de contagis a Catalunya de “prop d’un 10% setmanal, amb una tendència a pujar cada vegada més ràpid”, però que el creixement es deu “gairebé exclusivament” a Barcelona.

A Catalunya, aquesta setmana s’han detectat 3.346 casos, mentre que l’anterior van ser 3.321. En canvi, a Lleida, aquesta setmana es van detectar 76 infectats, gairebé un 30% menys que l’anterior, amb 106.

Ahir es van notificar 684 casos a Catalunya, 14 a Lleida, i quatre morts. D’altra banda, hi havia 15 (-2) ingressats a Ponent, tres a l’UCI (-1), i un al Pirineu.

A Catalunya, hi havia 468 ingressats (-5) i 154 persones crítiques (+5), el risc de rebrot era de 92 punts (+8) i la velocitat de contagi (Rt) va superar l’1 per primera vegada des de principis de mes, amb 1,08. A Lleida, les taxes es mantenien estables.

Sanitat va acordar que les persones immunitzades que siguin contactes de positius no han de fer quarantena, però sí una PCR el primer i el setè dia, no acudir a esdeveniments multitudinaris i portar sempre mascareta. A més, a les embarassades i en lactància se les vacunarà amb Pfizer o Moderna.

Símptomes persistents durant mesos en el 15% de positius Fins a un 15% dels encomanats poden presentar simptomatologia persistent setmanes o fins i tot mesos després d’infectar-se, segons diversos estudis. Així, a Catalunya, afectaria més de 90.000 persones, 6.850 a Lleida. Segons l’ISGlobal i el Col·legi de Metges de Barcelona, alerten que poden desenvolupar problemes cardiorespiratoris, neurològics o fatiga. Així mateix, el Congrés, a petició del PDeCAT, va instar a reconèixer la Covid com a malaltia laboral en el personal de neteja i manteniment de centres sanitaris.

tracking