SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Deu mesos de presó per trencar l'ordre d'allunyament de l'exparella

L'Audiència de Lleida li aplica l'agreujant de reincidència al trencar la prohibició diverses vegades || La víctima va haver de demanar ajuda a un repartidor

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a deu mesos de presó per un delicte de trencament de condemna a l’atansar-se a la seua exparella malgrat tenir una ordre judicial que l’hi prohibeix. A més, aplica l’agreujant de reincidència, ja que no és la primera vegada que s’incompleix aquesta mesura de protecció cap a la víctima.

El tribunal rebutja el recurs presentat per la defensa i confirma la sentència dictada en primera instància pel Jutjat Penal 1 de Lleida, que va atorgar plena credibilitat a la denúncia de la víctima. Segons va explicar tant als Mossos d’Esquadra com durant el judici, els fets van tenir lloc el març del 2019, quan va veure un home al portal del seu habitatge i que entrava a l’ascensor i que finalment es tractava de la seua exparella.

La dona va demanar ajuda a un repartidor que es trobava a l’escala de casa seua perquè es quedés amb ella fins que arribés la Policia..

A més, el mateix repartidor va relatar en el judici que, malgrat que no va poder veure qui era l’individu que havia entrat a l’ascensor, havia presenciat com forcejava amb la víctima i que tots dos van mantenir una discussió fins que l’home va sortir corrents al veure’l. També va declarar que la dona es trobava molt nerviosa i que li va demanar que es quedés amb ella fins que van arribar els Mossos. Segons l’Audiència, aquest testimoni corrobora la denúncia de la víctima, a qui dona plena credibilitat al tractar-se d’un relat persistent i coherent en el temps que era la seua exparella qui es trobava a l’ascensor del seu immoble.

El tribunal veu la denúncia de la víctima creïble i dubta de la versió de l’acusat, que sosté que era en un bar

A més, rebutja la versió de l’acusat, que va al·legar que en el moment dels fets es trobava amb un amic en un bar. L’Audiència Provincial dubta de la credibilitat d’aquest testimoni per les contradiccions en el temps que van estar junts, per la qual cosa determina que va ser l’acusat qui va entrar a l’immoble de la víctima malgrat tenir una ordre d’allunyament. La sentència encara no és ferma.

Un de cada deu delictes masclistes és per trencar penes i mesures Els jutjats lleidatans van rebre durant el primer trimestre de l’any un total de 452 delictes per violència masclista, dels quals un de cada deu va ser per trencament de penes i mesures de protecció a les víctimes. Entre gener i març del 2021, els tribunals van rebre un total de 90 sol·licituds de mesures de protecció per part de dones que havien denunciat ser víctimes de violència per part de les seues parelles o exparelles, de les quals finalment se’n van autoritzar 67. Entre les dones que van demanar una ordre de protecció en aquell període de la província hi havia una menor d’edat.

tracking