SEGRE

Catalunya estudia obrir la vacunació de cop a tots els menors de 30 anys

La vacunació d'un treballador de la fruita.

Catalunya estudia obrir la vacunació de cop a tots els menors de 30 anysACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha assegurat aquest dilluns que estan estudiant obrir la vacunació de cop a tots els menors de 30 anys, en lloc de fer-ho per franges de cinc anys. A partir d’aquest dilluns, els catalans de 30 a 34 anys ja poden agafar cita per vacunar-se, mentre que els de 35 a 39 anys ja s’estan immunitzant i aviat arribarà el torn per als menors de 30 anys.

En una roda de premsa telemàtica, la secretària de Salut Pública ha destacat que, fins ara, s’ha anat obrint la vacunació per grups de cinc anys per "no col·lapsar" el web i per prioritzar els de més edat. Però "el grup de 16 a 29 anys és bastant homogeni i no tenim casos a l’UCI, així que possiblement el més lògic seria obrir-lo de forma única", ha afirmat Cabezas, que en tot cas ha aclarit que això és una cosa que encara estan "estudiant".

La voluntat del Departament de Salut, en tot cas, és anar avançant ràpidament en la immunització en un moment de creixement continuat de contagis a Catalunya entre les persones més joves encara no vacunades, el que ha situat l’epidèmia de nou fora de control, amb una positivitat per sobre del 5 %, encara que la mortalitat ha caigut al mínim des de l’inici de la pandèmia.

tracking