SEGRE

LLEIDA Y COMARCAS

Els contactes entre joves fan pujar també el rebrot a Lleida

Així com a Catalunya, on la mitjana d'edat dels nous casos està per sota dels 30 anys || Salut no notifica cap defunció i les taxes creixen lleument

Imatge d'arxiu de transeünts a l'Eix Comercial de Lleida.

Imatge d'arxiu de transeünts a l'Eix Comercial de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El risc de rebrot i la velocitat de transmissió (Rt) de la Covid van augmentar ahir lleument a Lleida, principalment pels casos diagnosticats entre joves. La mateixa situació es dona en el conjunt de Catalunya i, de fet, la mitjana d’edat dels nous contagis ja se situa per sota dels 30 anys, encara que la majoria són lleus o asimptomàtics. A la regió sanitària del Pirineu la mitjana d’edat és de 26,29 i a Lleida, 33,12. Aquest és el col·lectiu que encara no està vacunat, però avui ja poden demanar cita els que tenen entre 30 i 35 anys.

A més, Barcelona ha duplicat els contagis en una setmana per festes i viatges de final de curs. Val a recordar el brot que va afectar 21 estudiants de Solsona i Oliana després d’una celebració en una casa rural, com va avançar SEGRE.

Al pla hi ha 16 persones ingressades, 1 al Pirineu i 11 més a tot Catalunya, amb 443 en total

A aquests cal afegir-los un parell de contagis a la grada jove del futbol de Mollerussa. També hi ha casos al Solsona B de futbol. Així mateix, cal tenir en compte el macrobrot després dels viatges a les illes Balears (vegeu el desglossament).

D’altra banda, el risc de rebrot al pla era ahir de 37 punts (4 més); al Pirineu, 55 (18 més); i en el conjunt de Catalunya, 124 (11 més). A les comarques de muntanya, l’Rt es va situar per sobre d’1 i a Lleida se segueix per sota d’aquesta xifra.

Quant als hospitalitzats, al pla n’hi ha 1 més. Són un total de 16 i 3 són a l’UCI. Al Pirineu també hi ha de nou un ingressat. A tot Catalunya hi ha 443 hospitalitzats (11 més) i 128 a l’UCI (2 menys).

S’ha de destacar que la conselleria de Salut no va actualitzar ahir les dades sobre les dosis de vacunes administrades, encara que va retirar aproximadament 6.000 positius que es van sumar per error.

Nou estudiants, hospitalitzats a Palma després de donar positiu

Nou estudiants que estaven aïllats a l’hotel Palma Bellver estan ingressats a l’hospital Son Espases, després de desenvolupar símptomes de la Covid. Segons va informar El Periódico, la conselleria de Sanitat balear va assegurar que el seu estat és lleu i que s’ha ordenat el seu trasllat per precaució. Mentrestant, la Comunitat de Madrid, el País Valencià i Catalunya han notificat en les últimes hores nous casos de coronavirus associats als brots vinculats a viatges de fi de curs a Mallorca, amb la qual cosa el recompte total de casos entre estudiants supera ja els 800. En aquest sentit, a Catalunya hi ha 575 contactes estrets d’aquests positius, 322 dels quals pertanyen a la regió sanitària de la Catalunya Central (a la qual pertany el Solsonès).

tracking