SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici un lleidatà acusat d'abusar de la seua fillastra de setze anys

La Fiscalia sol·licita 4,5 anys de presó

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida jutjarà el proper 7 de juliol un home de 47 anys acusat d’abusar sexualment de la seua fillastra de 16. A l’escrit d’acusació, la Fiscalia assenyala que els fets van tenir lloc entre els mesos de febrer i abril del 2018 a Torrefarrera.

Durant aquell període l’home hauria fet tocaments de naturalesa sexual a la menor. El Ministeri Públic l’acusa d’un delicte d’abús sexual a menor de setze anys i sol·licita una condemna de quatre anys i mig de presó, a més que se li imposi una ordre de prohibició d’aproximació i comunicació amb la víctima durant sis anys.

Així mateix, demana que després de complir la pena de presó se li imposin cinc anys més de llibertat vigilada. La Fiscalia sol·licita que l’acusat, en cas de ser condemnat, indemnitzi la víctima amb 4.000 euros pels danys morals causats.

Serà el setè judici per delictes sexuals que aculli l’Audiència des de començament d’any, dels quals quatre han acabat en condemna. L’última va ser la setmana passada, quan l’Audiència va condemnar a nou anys de presó i sis més de llibertat vigilada un home per violar la seua neboda des que la víctima tenia onze anys fins que en va complir setze, moment en el qual la jove ho va explicar als seus pares.

L’Audiència Provincial de Lleida ha celebrat set judicis per delictes sexuals des de començament d’any

El tribunal va donar plena credibilitat al relat de la víctima i va valorar una conversa gravada entre aquesta i l’acusat. El condemnat no podrà atansar-se a la denunciant durant deu anys i haurà d’indemnitzar-la amb 20.000 euros per danys morals. L’home es troba en presó preventiva des que va ser detingut per aquests fets. Durant l’última dècada, les comarques lleidatanes han registrat més de 1.200 denúncies per delictes sexuals, de les quals 249 van ser per violació.

tracking