SEGRE

El contagi de covid es dispara al Pirineu

La velocitat de transmissió frega els tres punts, mentre que Salut notifica 88 casos nous a tota la província, una xifra que no es veia des del maig

A Albesa, La Seu d'Urgell i Balaguer.

Proves PCR a localitats lleidatanes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La covid-19 continua a l'alça. Aquest dimecres, Salut notifica al seu web de dades 88 nous contagis confirmats a la província de Lleida, una xifra que no s'assolia des de principis de maig. D'aquests nous casos, 67 corresponen al pla de Lleida i, 21 al Pirineu. Pel que fa als indicadors epidèmics, la velocitat de propagació del coronavirus baixa dos centèsimes a les comarques de Ponent, tot i que es manté per sobre de l'1 que limita el control de la pandèmia (1,16); i el Pirineu es dispara fins el 2,90, enfront el 2,34 d'ahir i l'1,72 de dilluns. El risc de rebrot es manté en nivell moderat al pla de Lleida, amb 46 punts, un més que el dia anterior; mentre que al Pirineu creix 43 punts més i ja es troba en 173, impulsat per les males dades de l'Alt Urgell i els Pallars (l'Aran, per exemple, es manté en nivell baix). La positivitat de les proves és del 2,53% a les comarques de Ponent (tres dècimes més) i del 4,58% a les de muntanya (quatre dècimes més).

Pel que fa al nombre d'hospitalitzacions, hi ha 13 pacients de covid-19 ingressats als hospitals del pla de Lleida, un menys que ahir, i els hospitals del Pirineu, que ahir no tenien cap persona ingressada per coronavirus, avui en tenen una. La xifra de morts a tota la província es manté en 817.

En el conjunt de Catalunya, el departament de Salut ha declarat 3.410 nous casos de covid-19 confirmats en les darreres 24 hores, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 651.308. No s'ha registrat cap mort més i el total des de l'inici de la pandèmia és de 22.265, segons el darrer balanç de la conselleria. En paral·lel, els pacients ingressats a planta són 458, nou menys, i hi ha set crítics menys a l'UCI (129).

Pel que fa a la velocitat de propagació, l'Rt, continua a l'alça i puja set centèsimes, fins a l'1,42, mentre que el risc de rebrot puja 18 punts en 24 hores i se situa en 164. La incidència acumulada a 14 dies torna a pujar i passa 110,97 a 119,13. El 6,19% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.

tracking