SEGRE

ENSENYAMENT PROJECTES

Educació preveu més finançament a la privada per eliminar les quotes

Cambray aposta per avançar cap a “les mateixes condicions” que la pública

El conseller, en una visita recent a l’escola d’Almenar

El conseller, en una visita recent a l’escola d’AlmenarMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, aposta per millorar el finançament de les escoles concertades “per eliminar les diferències” entre aquestes i les de titularitat pública. En una entrevista a La Vanguardia, afirma que que l’objectiu és “anar avançant perquè les dos titularitats tinguin les mateixes condicions”, tant per a les famílies com per als docents.

En aquest sentit, al ser preguntat per si això suposa eliminar les quotes per a les famílies, diu que “aquest no és un objectiu d’avui per a demà, però sí, millorarem el finançament per eliminar les diferències”.

Cambray va insistir ahir al Parlament que treballen per millorar el finançament dels centres i fer possible la lluita contra la segregació escolar. Va dir que l’alumnat vulnerable amb plaça reservada en una concertada ha de tenir garantida la matrícula amb les despeses de sortides, material i menjador. També va anunciar que abordaran una reducció de la ràtio de manera progressiva, així com la gratuïtat de les escoles bressol començant per P2, i va apuntar que no es tancaran les rurals per motius econòmics.

Va manifestar la voluntat d’augmentar l’oferta pública de places amb nous equipaments o integrant els centres privats que així ho sol·licitin i va anunciar la continuïtat del pla digital perquè tots els alumnes i docents adquireixin les competències necessàries. Sobre aquesta qüestió, va criticar que no hagin arribat els 40.000 dispositius “promesos per l’Estat”.

Així mateix, va indicar que tots els instituts oferiran FP dual el curs vinent, va defensar la immersió lingüística en català i va recordar que retiraran la mascareta a les aules quan Salut ho determini.

tracking