SEGRE

INFÀNCIA PROJECTES

Tallers d'estiu gratis per a 1.200 alumnes en dinou col·legis i instituts a partir de dilluns

Setanta en total per a Infantil, Primària, ESO i Batxillerat, en el marc del pla educatiu d'entorn || Casals i tallers d'estudi assistit, cientificotècnics, artístics, de robòtica i teatre

La celebració de fi de curs a l’institut escola Torre Queralt.

La celebració de fi de curs a l’institut escola Torre Queralt.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Al voltant de 1.200 alumnes de dinou col·legis i instituts de la capital gaudiran a partir de dilluns d’activitats lúdiques i educatives gratuïtes, en el marc del pla educatiu d’entorn. En total, en aquests centres s’ofereixen setanta tallers, dels quals vint-i-nou són d’estudi assistit, cinc de teatre, sis de robòtica, cinc de cientificotecnològics i cinc d’artístics, a més de divuit casals.

Totes les activitats les portaran a terme monitors i professors de les entitats Nascor Formació, Fabra Formació i Trama, que són les adjudicatàries dels concursos que va posar en marxa l’ajuntament, per oferir aquests serveis durant l’estiu amb l’objectiu que cap nen es quedi sense activitats durant les vacances escolars per motius econòmics.

Cada activitat té una durada variable, entre deu dies i gairebé dos mesos, i algunes estan programades al juliol, altres a l’agost, algunes en els dos mesos i d’altres es faran a començaments de setembre.

Dues línies de suport econòmic

La regidora d’Educació, Sandra Castro, va indicar que han pogut programar aquests tallers gràcies a dues línies de suport econòmic. D’una banda el Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PMOE-PROA+), del departament d’Educació i el ministeri d’Educació, per pal·liar els efectes desfavorables de la suspensió de l’activitat lectiva presencial en l’últim trimestre del curs 2019-2020, dirigit prioritàriament a l’alumnat més vulnerable de Primària i ESO.

Per una altra, el Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació del Fons Social Europeu (POEFE), destinat a reduir l’abandó escolar prematur i millorar els resultats acadèmics d’estudiants d’ESO i Batxillerat a través de tallers de reforç educatiu..

A més a més, el primer dels plans també ha permès ampliar a cent vint places el programa Estiu de Joc que organitza el consistori, reservades per a alumnes en situació de vulnerabilitat a les escoles Camps Elisis, Joc de la Bola i Països Catalans, que sense aquest finançament no hi podrien participar, ja que aquestes activitats són de pagament.

Estiu de Joc i Esportmania

De fet, dilluns també comencen aquestes tradicionals activitats lúdiques d’estiu que organitza la Paeria, per a les quals aquest any es va registrar una allau de sol·licituds.

En concret, hi va haver 2.940 peticions per a les 1.580 places que s’oferien entre Estiu de Petits (per a nens d’un i dos anys), Estiu de Joc (de tres a onze) i Estiu de Joc II (de dotze a catorze). Això suposa gairebé dos nens per cada plaça. Així doncs, el mateix dilluns arranca també Esportmania, que ofereix un total de 840 places i se centra en activitats esportives destinades a nens de quatre fins a catorze anys.

Les claus

Casals. Estan programats casals d’estiu als col·legis de Lleida Cervantes, Joan XXIII, Sant Josep de Calassanç, Santa Maria de Gardeny, Riu Segre, Parc de l’Aigua, Pràctiques I i II i Pardinyes, així com a l’institut escola Torre Queralt i l’institut Maria Rúbies.

Estudi assistit. Activitats de reforç escolar als col·legis Cervantes, Joan Maragall, Joan XXIII, Sant Josep de Calassanç, Pràctiques I, Riu Segre i Joc de la Bola. També una desena de tallers de reforç escolar als instituts Guindàvols, Josep Lladonosa, Ronda, i Màrius Torres per a estudiants de primer, segon i tercer d’ESO. Al Maria Rúbies, també per a Batxilerat.

Artístics i teatre. Fins a deu tallers també relacionats amb aquest àmbit, a l’institut escola Torre Queralt, l’institut Maria Rúbies i les escoles Sant Jaume, Països Catalans i Pràctiques II.

Robòtica i científics. Aquests tallers els ofereixen els col·legis Sant Jaume, Països Catalans, Sant Josep de Calassanç, Riu Segre i Pràctiques II i els instituts Maria Rúbies, Màrius Torres i Guindàvols.

tracking