SEGRE

CAMPANYA SOLIDARITAT

Demanen ajuda per repatriar el professor de boxa mort

Magrebeida explica que necessiten més de 3.000 € per traslladar Salah Eddine al Marroc || Ahir n'havien recaptat 1.300

El jove Salah Eddine, en una entrevista de Lleida TV a l’abril.

El jove Salah Eddine, en una entrevista de Lleida TV a l’abril.LLEIDATV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El col·lectiu Magrebeida ha impulsat una campanya de recaptació de diners per repatriar el cos de Salah Eddine, el jove marroquí que va morir dilluns passat després de patir un cop accidental al gimnàs social La Cristalería de Lleida, en el qual feia classes de boxa a nens en situació de vulnerabilitat. La captació de fons es gestiona a través d’un compte bancari, encara que també han instal·lat guardioles solidàries en comerços com un restaurant del carrer del Riu.

El president de l’entitat, Abderrafie Ettalydy, va explicar a aquest diari que en els quatre primers dies de la iniciativa “hem recaptat 1.300 euros, tot i que encara ens en falta més de la meitat per arribar als 3.000 euros necessaris perquè Salah pugui tornar amb la seua família al Marroc”. Ettalydy va recordar que el jove, que va arribar a Lleida fa tres anys sent menor d’edat, “era amable i responsable, molt estimat per tothom”, i va dir que la seua mort sobtada “ha estat un cop molt dur” per a la comunitat magrebina, que el va acollir com una segona família.

Salah Edden va arribar fa tres anys a Lleida sent menor i era monitor de boxa a La Cristalería

En una entrevista de Lleida Televisó del mes d’abril passat, el mateix Salah deia que va arribar a la capital del Segrià sense conèixer ningú i va ingressar en un centre de menors. Una vegada allà el van apuntar a La Cristalería de Pardinyes, un espai esportiu que permet que persones en situació de vulnerabilitat puguin accedir a l’esport, i que després del tràgic accident romandrà tancat fins demà. En l’entrevista, Salah deia que ser en un centre de menors “no és cap cosa negativa” i que “hi ha molta gent que de veritat vol ajudar els joves, per demostrar-los que res no és impossible i han de creure en ells mateixos”. En la seua intervenció, agraïa el suport que va rebre per part de La Cristalería per “deixar que m’entreni sense pagar i ajudar-me a competir”.

Mentre s’ultimen els tràmits del procés de repatriació, el cos serà traslladat avui a la mesquita del Palau de Vidre per rebre un últim adeu de la comunitat magrebina a Lleida.

tracking