SEGRE

TRANSPORT FERROCARRIL

L'Avlo fa augmentar un 41% els passatgers lleidatans entre Madrid i Barcelona

El PSC demana que Ouigo faci parada a Lleida

Viatgers durant la primera parada de l’Avlo a Lleida.

Viatgers durant la primera parada de l’Avlo a Lleida.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer mes del tren Avlo, el servei ferroviari d’alta velocitat de baix cost que connecta Lleida amb Madrid i Barcelona, ha fet augmentar un 41% els passatgers lleidatans a l’esmentada línia, en la qual també circulen trens AVE.

Així, del 23 de juny al 22 de juliol s’han registrat un total de 30.173 viatgers lleidatans usuaris dels trens Avlo i AVE. En la mateixa línia, el volum de passatgers menors als trens Avlo quintuplica el de trens AVE, fet que Renfe atribueix que amb aquest nou servei estan arribant a les famílies, que és un públic que fins ara no utilitzava el tren.

En un altre ordre, els trens AVE i Avlo han registrat un total de 460.540 viatgers al corredor Madrid-Saragossa-Lleida-Barcelona-Figueres l’últim mes.

Val a recordar que encara que el tren Avlo fa vuit viatges diaris entre Madrid i Barcelona, quatre per sentit, a Lleida només en para un en direcció Madrid al matí i un altre cap a Barcelona a la nit. D’altra banda, ahir es va produir un retard de dos hores en el servei d’alta velocitat Madrid-Barcelona a causa d’un incendi a prop de les vies a Mejorada del Campo.

En un altre ordre, el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, i el portaveu del grup municipal socialista, Jaume Sellés, van mantenir ahir una reunió telemàtica amb els responsables d’Ouigo España en la qual van preguntar pels motius pels quals els trens d’alta velocitat a preu assequible d’aquesta companyia no tenen ara parada a Lleida. La companyia va remarcar el seu interès que els seus trens parin a Lleida, però va al·legar que actualment no és possible per les limitacions de la capacitat adjudicada a Ouigo l’octubre del 2019. En aquest sentit, la companyia ferroviària confia que a mitjà termini el marc normatiu ho permeti.

tracking