SEGRE

El Comú al·lega contra l'ordenança de mobilitat i demana carrers de 20 km/h

Comencen a col·locar els senyals per limitar la velocitat a 30 km/h a gairebé tots els carrers de Lleida

Comencen a col·locar els senyals per limitar la velocitat a 30 km/h a gairebé tots els carrers de LleidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú va presentar ahir vint-i-cinc al·legacions a la nova ordenança de mobilitat, que se sotmetrà a votació al ple d'aquest divendres, entre els quals s'inclou reduir a 20 quilòmetres per hora la velocitat màxima en diversos carrers de la ciutat. La formació, que fa dos setmanes va abandonar el govern tripartit de la Paeria, va assegurar que incorpora aquestes al·legacions amb l'objectiu de "fer complir el Pacte d'Entesa" amb el qual es va formar el govern local el 2019.

Després de la ruptura, els regidors del Comú van assegurar que garantiran la governabilitat de la Paeria sempre que es respecti el que es va pactar amb l'acord de fa dos anys. Sobre l'ordenança, els comuns van criticar que "es limita a donar compliment als límits legals obligatoris" per la qual cosa considera que "s'ha d'avançar per implementar la zona 30 a tota la ciutat i anar més enllà, amb zones pacificades a 20 km/hora on la prioritat no la tinguin els cotxes sinó els vianants".

També advoca perquè el temps màxim d'espera als semàfors per a vianants sigui d'un minut i que el temps que tinguin per creuar sigui de més de 20 segons. A més, demana que els menors de 14 anys que vagin amb bicicleta puguin anar per la vorera a menys de 10 km/hora.

tracking