SEGRE

EDUCACIÓ NOU CURS

El Govern aprova que els centres accedeixin a les dades de vacunació

Perquè sàpiguen quins alumnes i membres del seu personal estan immunitzats i quins no || Un total de 61 confinats a Lleida en el segon dia de classes

El Govern aprova que els centres accedeixin a les dades de vacunació

El Govern aprova que els centres accedeixin a les dades de vacunacióGENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell Executiu va aprovar ahir que els centres educatius tinguin accés a les dades de la vacunació contra el coronavirus. Una mesura que va prendre modificant un decret a través del qual “permet al departament de Salut comunicar a la direcció de centres educatius les dades de vacunació Covid de l’alumnat [en aquest cas als majors de 12 anys], personal docent, personal d’administració i serveis, personal d’atenció educativa i altres personal extern que està en contacte amb alumnes”.

El Govern va argumentar que “és necessari continuar amb la comunicació de casos que preveia l’anterior decret, si bé cal ampliar la comunicació de dades amb les de la vacunació”. Aquest decret ara modificat va ser aprovat el novembre del 2020 i establia una comunicació directa entre els centres educatius i el departament de Salut per comunicar brots de coronavirus a les aules.

El sindicat denuncia que el 44% dels docents interins i substituts s’han triat ‘a dit’

Ara, a part dels brots, també s’informarà sobre quins alumnes i docents estan vacunats i quins no.

Aquesta mesura, segons l’Executiu, “facilitarà als centres conèixer l’estat de vacunació d’alumnat i personal de cara a possibles quarantenes preventives en un grup de convivència estable d’un centre educatiu, sempre que no estiguin vacunats amb pauta completa o hagin passat el coronavirus en els últims 180 dies”. Els que tenen la pauta completa no s’han de confinar si no donen positiu. Ahir, el segon dia del curs, no hi havia cap grup classe confinat a tota la província, però sí 55 alumnes i 6 docents.

D’altra banda, Añé va denunciar que la situació dels docents a Catalunya continua sent precària, ja que “gairebé la meitat de la plantilla docent és personal interí o substitut”, i que el 44% de les contractacions de docents fetes aquest estiu “s’han fet a dit i sense concurs públic”.

USTEC tem que la mesura pugui ser discriminatòria

El sindicat educatiu USTEC·STEs va qualificar d’“arma de doble tall” l’anunci de la Generalitat que els centres educatius puguin accedir a les dades de vacunació, a l’assegurar que això pot suposar “una discriminació per a professors i alumnes i generar problemes d’organització per fer les classes”.

Així ho va assegurar el portaveu a Lleida del sindicat, que és el que té més representació, Jaume Añé, que es va sumar a les crítiques que la presidenta de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC), Belén Tascón, va fer sobre aquesta mesura (vegeu SEGRE d’ahir). “És una qüestió molt delicada i que ens genera la mateixa preocupació que ha expressat l’aFFaC”, va dir Añé, que va recalcar que “aquesta modificació del decret envaeix la privacitat i entra en conflicte amb la revelació de dades molt sensibles, a més que això suposarà que els docents amb alumnes confinats hagin de fer classes híbrides, així com possibles casos de discriminació per no estar vacunat”.

tracking