SEGRE

Ribes considera una "purga" la seva expulsió de Cs i no descarta portar-la a la justícia

La portaveu del grup a la Paeria acusa Burrel de promoure-la "pel seu interès personal"

Ángeles Ribes.

Ribes considera una "purga" la seva expulsió de Cs i no descarta portar-la a la justíciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida, Angeles Ribes, ha acusat la regidora Maria Burrel de promoure "pel seu interès personal" l'expulsió de Cs dels altres dos regidors de del partit a la Paeria, la mateixa Ribes i José María Córdoba.

Aquest ha estat un dels arguments que ha esgrimit per justificar la decisió adoptada dilluns d'expulsar Burrel del grup municipal. Dimecres, Ribes i Córdoba van rebre la notificació per part del partit de la seva expulsió de Cs, mesura que els dos afectats recorreran i que no descarten portar a la justícia.

Tot i això, Ribes i Córdoba han manifestat que continuaran formant part del grup de Cs a la Paeria, mentre que Burrel passarà a ser regidora no adscrita, segons ha explicar Ribes.

Ribes, acompanyada telemàticament per José María Córdoba, ha justificat la decisió adoptada dilluns pel grup municipal de Ciutadans a la Paeria d'expulsar del grup la regidora Maria Burrel. En aquest sentit, ha acusat Burrel d'haver sotmès el grup "a la major crisi institucional interna a l'haver intentat forçar un canvi de portaveu". Així mateix, l'ha responsabilitzat "d'acusacions falses difoses públicament" contra la resta de membres del grup municipal de Cs, de "posar en dubte l'autonomia del grup" i de ser "responsable afí d'haver iniciat un procés disciplinari contra els altres dos regidors del grup amb l'única finalitat de la defensa dels seus propis interessos personals".

El grup de Cs a la Paeria va comunicar a Burrel la decisió de fer-la fora dimecres a les 8 h i, poc després, a les 12.20 h Ribes i Córdoba van rebre un correu electrònic del partit en què es notificava als dos regidors la seva expulsió de Ciutadans. La portaveu de Cs a la Paeria considera la seva expulsió del partit com una "purga" per part de la direcció per les discrepàncies que ha expressat contra aquesta, sobretot arran dels darrers resultats electorals obtinguts per la formació al Parlament i a les corts espanyoles.

Cal recordar que Ángeles Ribes forma part del corrent 'Renovadores', crític amb l'actual direcció de Ciutadans. En aquest sentit, Ribes considera que la seva expulsió del partit suposa un "avís per a navegants" perquè "si s'atreveixen amb ella que es coneguda des del 2006 per la seva defensa del constitucionalisme i del bilingüisme a Lleida, que no faran amb altres persones i càrrecs públics que són menys coneguts", ha afirmat.

Ribes responsabilitza al comitè provincial de Ciutadans a Lleida, del qual forma part Burrel, d'haver promogut l'expedient disciplinari obert contra ella i Córdoba i que ha acabat amb l'expulsió d'ambdós del partit. El comitè de garanties de Cs els va obrir aquest expedient el 22 de juliol, dos dies després que el grup municipal a la Paeria rebutgés –amb els vots contraris de Ribes i Córdoba- que Burrel assumís el càrrec de portaveu del grup en lloc de Ribes tal com exigia la direcció de Cs. A la vegada, el grup va acordar que José Maria Córdoba esdevenia portaveu adjunt, tasca que fins aleshores desenvolupava Maria Burrel.

Ribes i Córdoba han presentat aquest mateix dijous un recurs al comitè de garanties de Cs contra la seva expulsió del partit. Tot i això, la portaveu del grup a la Paeria de Lleida no descarta portar-la a la justícia. De totes maneres, Ángeles Ribes ha reiterat la seva intenció i de Córdoba de continuar al grup municipal de Cs durant el que resta de legislatura per tal de "seguir defensant els interessos de les persones que els van votar". Així mateix, ha remarcat l'autonomia del grup municipal en relació amb el partit i ha assenyalat que té NIF propi, a més de capacitat d'autoorganització i formes de finançament pròpies.

D'altra banda, el grup municipal de Ciutadans a la Paeria ja ha traslladat l'acord de l'expulsió de Burrel a alcaldia i la secretaria municipal de la Paeria. Segons Ribes, amb aquestes notificacions "automàticament passa a ser regidora no adscrita", canvi del qual es donarà compte en el pròxim ple municipal, ha explicat la portaveu de Cs. Finalment, Ángeles Ribes ha expressat la seva voluntat de continuar en política municipal a l'Ajuntament de Lleida un cop finalitzi l'any 2023 l'actual legislatura tot i que no ha concretat de quina manera ni sota quines sigles.

De la seua banda, el líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, va afirmar ahir que l'expulsió de Burrel del grup municipal de Cs no té valor perquè Ribes estava expedientada.

tracking