SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

El Govern demana 9 anys per als pares acusats de maltractar el seu nadó de 10 dies

L'acusat admet que va sacsejar el nen, de només 10 dies, i la Generalitat acusa la mare per omissió || La Fiscalia només culpa el pare i sol·licita una pena de 3 anys

La parella acusada, durant la vista celebrada ahir a l’Audiència de Lleida.

La parella acusada, durant la vista celebrada ahir a l’Audiència de Lleida.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat va sol·licitar ahir nou anys de presó durant el judici contra els pares acusats de maltractar el seu nadó de 10 dies l’agost del 2019 a Lleida. La DGAIA considera que el pare és l’autor de les greus lesions que va patir el petit mentre que acusa la mare per omissió al conèixer el caràcter “violent” de la seua parella. Per la seua part, la Fiscalia va sol·licitar una condemna de tres anys de presó per al pare per un delicte de lesions per imprudència, sense acusar la mare, mentre que les defenses van demanar l’absolució.

Durant el judici, l’acusat va admetre que la nit del 12 al 13 d’agost del 2019 el nadó estava plorant, que el va agafar i que, quan s’anava a asseure al sofà, el petit li va caure. “Crec que em vaig quedar adormit i vaig fer un moviment brusc per subjectar-lo. Al veure que no reaccionava, el vaig sacsejar fins que va tornar a plorar”, va assenyalar.

Va ser la mare qui va veure que l’estat del nen no era normal, per la qual cosa van decidir portar-lo a urgències de l’hospital Arnau de Vilanova. D’allà, davant de la gravetat de les lesions, el nadó va ser derivat a l’hospital Vall d’Hebron. L’acusat també va relatar un fet previ, dos dies abans, quan anaven amb cotxe i “al fer un cop de volant” va caure el cabàs del nen. “Vaig cometre un error perquè no li vaig posar el cinturó de seguretat”, va declarar.

Els metges que van atendre el menor al Vall d’Hebron van declarar que les lesions eren compatibles amb un traumatisme no accidental i que eren d’extrema gravetat, ja que fins i tot es va arribar a témer per la vida del petit. El nadó va ser donat d’alta l’octubre d’aquell any i actualment continua en recuperació, per la qual cosa no van poder valorar les seqüeles que podria tenir.

En aquest sentit, les forenses van declarar que no tindrà una “normalitat en el dia a dia”, ja que necessitarà ajuda per les seqüeles, i que les lesions són compatibles amb la síndrome del nadó sacsejat.

Segons van assenyalar, també presentava lesions al cos de diferent cronologia, com una fractura de clavícula, que segons els pèrits de la defensa podria haver-se produït durant el part. Els Mossos van acreditar el “caràcter violent” de l’acusat arran de l’anàlisi dels missatges que van intervenir en els mòbils de la parella, en què ell va arribar a desitjar la mort del seu fill i de la mare. “Admeto aquests missatges i que de vegades parlo per fer mal, però mai he maltractat la meua dona ni els meus fills”, va declarar l’acusat. La mare va negar que la seua parella maltractés el nen per fer-li mal a ella..

tracking