SEGRE

El Tribunal de Comptes revisarà l'ajuda de 435.000 euros de la Paeria de Lleida a l'aeroport

L'aeroport d'Alguaire acollirà proves de propulsió per a coets

L'aeroport d'Alguaire acollirà proves de propulsió per a coetsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Comptes ha admès a tràmit la denúncia del líder del grup del PSC, Fèlix Larrosa, contra l’ajuda de 435.000 euros a l’aeroport d’Alguaire aprovada per la Paeria, després que hagi desestimat la petició d’arxivament per part de l’ajuntament. Així consta en una interlocutòria amb data el 6 de setembre, que acorda nomenar un delegat instructor, “sense que això suposi en absolut prejutjar ara l’existència o inexistència de responsabilitats comptables”, precisa.

La denúncia indica que el 26 de novembre es va firmar un conveni entre ajuntament i Aeroports de Catalunya la vigència del qual es limitava a aquest exercici i no va ser aprovat pel ple. Afegeix que el 3 d’octubre del 2013 se’n va firmar un altre fins al 31 de desembre del 2014 (llavors a la Paeria governava el PSC).

Aeroports de Catalunya va sol·licitar el pagament de les subvencions pendents l’agost del 2019, quan la Paeria estava governada pel tripartit d’ERC, Junts i Comú. El consistori ho va rebutjar arran d’un informe de l’interventor. Poc després el ple va aprovar una addenda al conveni i Larrosa denuncia que pretenia “donar justificació, de forma retroactiva, a l’obligació de pagament per part de l’ajuntament” i que manca un informe dels serveis jurídics.

Finalment, la Paeria va aprovar una subvenció de 435.000 € que va abonar l’abril passat. Larrosa veu injustificat aquest pagament perquè el conveni original no va passar pel ple i no es van presentar documents justificatius durant deu anys i creu que els aportats després són insuficients.

tracking