SEGRE

SUCCESSOS URBANA

Detinguda una dona acusada de pegar a una infermera al CUAP de Prat de la Riba de Lleida

Detinguda per un delicte d'atemptat contra un funcionari públic || El centre, seguint el protocol Covid, no la va deixar entrar per acompanyar un familiar

Imatge de l’entrada del CUAP de Prat de la Riba.

Imatge de l’entrada del CUAP de Prat de la Riba.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va detenir dissabte passat una dona de 48 anys acusada d’agredir una infermera del CUAP Prat de la Riba de la capital del Segrià. Va ser arrestada com a presumpta autora d’un delicte d’atemptat contra un funcionari públic. Els fets van tenir lloc cap a les 14.40 hores quan diverses patrulles del cos van anar al centre sanitari, situat a escassos metres de la comissaria, després de rebre l’avís d’un aldarull.

Una de les infermeres que hi havia al CUAP va explicar als agents que una de les usuàries l’havia agredit després que, seguint el protocol Covid, no se li permetés l’accés a l’interior perquè acompanyés un familiar. Segons la denunciant, la dona va començar a cridar-li i va acabar agredint-la físicament, donant-li cops i empenyent-la. Per tot això, la usuària, una veïna de la capital del Segrià de 48 anys, va ser detinguda pels policies com a presumpta autora d’un delicte d’atemptat contra un funcionari públic..

La sanitària va explicar als agents que la usuària li havia cridat, empès i donat cops

A Lleida, l’any 2018, l’últim exercici del qual han transcendit dades, hi va haver un total de 26 metges de Lleida que van patir una agressió verbal o física, quatre més que el 2017, la majoria dels quals a l’hospital Arnau de Vilanova i els Centres d’Atenció Primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Segons va informar el Col·legi de Metges de Lleida, les agressions van afectar 13 homes i 13 dones, mentre que el 2017, la majoria van ser a dones. El col·legi va detallar que nou van tenir lloc als CAP, cinc a l’Arnau de Vilanova, cinc entre l’hospital Santa Maria i els CAP de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i la resta a l’Alt Pirineu i Aran i els serveis sociosanitaris. A més de condemnar les agressions, el col·legi va afirmar que també les pateixen infermers, zeladors i recepcionistes i va reclamar que l’administració “adopti mesures de protecció urgents tant per a ells com per als facultatius”.

En concret, l’any 2020 es van comunicar 441 casos, davant els 677 del 2019. Aquest descens es deu als mesos de confinament que es va viure l’any passat com a conseqüència de la pandèmia. De fet, el 29% dels casos van ser per telèfon o telemàticament.

Les agressions a metges es van reduir un 35% el 2020

Les agressions als metges col·legiats a Espanya es van reduir un 35% l’any 2020 respecte al 2019, si bé s’ha produït un augment respecte als insults i amenaces que han rebut aquests professionals sanitaris, especialment les dones, en els serveis d’Atenció Primària. Així es desprèn del Balanç de les dades de les agressions, realitzat per l’Observatori d’Agressions de l’Organització Mèdica Col·legial (OMC), que han estat recollides a través dels cinquanta-dos col·legis de metges d’Espanya.

tracking