SEGRE

ESNOTICIA

Set dels nou ingressats per Covid a les UCI de Lleida no estan vacunats

Set de les nou persones ingressades per la Covid a les UCI de l'Arnau i Santa Maria no estan vacunades i les franges d'edat comprenen entre els 40 i els 70 anys. A Lleida, unes 71.000 persones continuen sense voler immunitzar-se contra el virus. D'altra banda, el Govern va anunciar ahir l'obertura progressiva de l'oci nocturn des de demà.

Un usuari de la residència Sant Antoni de Tàrrega rep la tercera dosi de la vacuna.

Un usuari de la residència Sant Antoni de Tàrrega rep la tercera dosi de la vacuna.RESIDÈNCIA SANT ANTONI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de nou persones estaven ingressades ahir per la Covid a les UCI dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida, de les quals set no estaven vacunades contra el virus, tal com va confirmar l’Institut Català de la Salut (ICS). Tots els pacients greus eren en les franges d’edat dels 40 als 70 anys, segons Salut, i de tots els hospitalitzats, un total de 29 (+1), tenien més de 30. Respecte a la regió sanitària del Pirineu, hi havia una persona ingressada d’entre 10 i 19 anys.

La situació als hospitals no descendeix al ritme desitjat, ja que la cobertura vacunal a penes augmenta malgrat el final de les vacances. De fet, Lleida continua sense arribar al 70 per cent de la població amb la pauta completa i es manté al voltant del 69%. L’objectiu de Salut és arribar al 80 per cent per les característiques de la variant delta, que és més contagiosa, però 70.950 lleidatans majors d’11 anys i que no han passat la Covid durant els últims dos mesos continuen sense vacunar-se. En aquest mateix sentit, des de l’1 de febrer fins a l’1 de setembre, un total de 327.129 vacunacions han estat rebutjades a Espanya, segons va informar el Govern central.

Els hospitalitzats a Ponent pel virus tenen més de 30 anys i els que estan a les UCI, més de 40

D’altra banda, Salut va informar de només onze contagis més al pla i cap al Pirineu, i per la seua part a Catalunya se’n van detectar 119 i es van registrar 7 defuncions. Una de les últimes víctimes mortals a Lleida notificades aquest diumenge era usuari d’una residència. Als hospitals catalans hi havia 595 ingressats (+3), dels quals 204 (-3) eren crítics. Les taxes van seguir estables, així com les atencions a Urgències a l’Arnau i al CAP de Prat de la Riba de Lleida, ja que la setmana passada es van comptabilitzar 118 visites, només quatre més que fa quinze dies. A nivell estatal, els nous contagis i els ingressats a les UCI (979) se situen a nivells de fa més d’un any.

Reobertura progressiva de l’oci nocturn

La Generalitat ha anunciat que l’oci nocturn podrà obrir en espais exteriors fins a les 3.00 hores, sense ball, des de la nit d’aquest dimecres a dijous (amb mitja hora més per al desallotjament) i la restauració podrà fer-ho fins a la 1.00. Respecte a l’interior dels locals de l’oci nocturn, el Govern no dona una data concreta d’obertura, però en un comunicat assenyala que podrien fer-ho “amb la possibilitat d’utilitzar el certificat Covid [indica si una persona està vacunada, té una prova negativa recent del virus o l’ha passat en els últims sis mesos], sempre que la situació epidemiològica ho permeti”.

Tanmateix, les patronals del sector asseguren que el Govern els ha traslladat que seria “el 15 d’octubre o abans, amb ball i aforaments propers a la realitat de cada sala”. La Generalitat ha decidit reobrir els exteriors de les discoteques després de reunir-se amb el sector i constatar una millora de la situació epidemiològica, encara que deixa clar que es manté l’obligatorietat de la mascareta (sempre que no es consumeixi) i no es permet el ball.

Fins ara, el Govern mantenia que el sector seguiria tancat fins que els malalts amb Covid a les UCI baixessin del centenar –ara són 200–, però les patronals, sindicats policials i ajuntaments n’han reclamat l’obertura per evitar els botellons.

El sector només ha pogut obrir unes setmanes a l’estiu de l’any passat i a començaments de l’actual. Des de la Fecasarm van admetre que “més val tard que mai”, però van subratllar que a les portes de la tardor, la mesura “arriba tard”. Per la seua part, la patronal Fecalon no està satisfeta, ja que denuncia unes restriccions “només promogudes a Catalunya i les Balears”. I és que a la resta de comunitats, el sector ja pot obrir, però no a totes es permet el ball, com a Madrid.

tracking