SEGRE

LLEIDA

El certificat Covid, als sectors restringits o per evitar tancaments

El Govern estudia implantar-lo per a l'oci nocturn, però no concreta si abans del dia 15 || Només un 1% de locals amb terrassa de Lleida podrà obrir fins a les 3.00

Un grup de joves que balla amb mascareta a la pista de la discoteca Flashback de Salou al juny.

L'oci nocturn podrà reobrir només en espais exteriors fins a les 3 de la matinada a partir de dijousACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern estudia la implementació del certificat Covid –indica si una persona està vacunada, té una prova negativa del virus recent o ha passat la infecció en els últims sis mesos– en aquells sectors que actualment estan tancats, com l’oci nocturn, o en el cas hipotètic que empitjori la pandèmia, per evitar el tancament de sectors.

“Amb el 70 per cent de la població de Catalunya immune i amb el pronunciament del Tribunal Suprem [va avalar a Galícia l’ús del certificat], s’està valorant com aplicar-lo amb les màximes garanties jurídiques”, va explicar ahir la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que va detallar que no és necessari que primer li doni el vistiplau la justícia. Tot i així, no va concretar quan s’aplicarà ni si serà abans del 15 d’octubre per a una possible reobertura de l’interior dels locals d’oci nocturn, com assegura el sector que li va traslladar el Govern. “Queden molts dies i no podem anunciar-ho amb tanta antelació”, va afirmar.

Plaja va fer aquestes declaracions després que el Govern avalés allargar l’horari de les terrasses de l’oci nocturn des d’avui fins a les 3.00 hores, encara que sense ball, i el de la restauració fins a la 1.00. En aquest sentit, el responsable de l’oci nocturn de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Santi Salvador, va afirmar que és un “petit avanç”, però que a la província “només l’1 per cent de pubs i discoteques tenen terrassa i es podran beneficiar del nou horari”, com és el cas de la discoteca Biloba. A Catalunya, només afectarà el 5 per cent de tots els locals.

Respecte al certificat Covid, el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, va explicar a RAC1 que ja han plantejat al Govern implantar a les discoteques i pubs un sistema de reconeixement facial que faria la mateixa funció que la del passaport Covid i s’evitarien falsificacions. Es tracta d’una app valenciana gratuïta.

Finalment, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va dir que la reobertura de l’exterior de l’oci nocturn en plenes Festes de la Tardor “ha de donar un missatge d’esperança”, encara que va reclamar una “reflexió social” sobre els botellons.

El Govern reconeix que és molt difícil convèncer els que no es vacunen

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va admetre ahir que “cada vegada és més difícil” convèncer les persones que es vacunin contra la Covid quan fa mesos que podrien haver-ho fet. “No defallirem i continuarem buscant maneres efectives perquè es vacunin”, va assenyalar. D’altra banda, segueix l’administració de la tercera dosi en residències, com a les de Solsona i Sant Llorenç de Morunys. Respecte al balanç diari, es van notificar 551 contagis, 30 a Lleida, i 14 víctimes mortals. Al pla hi havia 30 persones ingressades (+1), 7 a l’UCI (-2), i al Pirineu, una persona. A Catalunya hi havia 583 ingressats (-6) i 194 a l’UCI (-10). 

Pla per reactivar el Baix Segre pel tancament del 2020

La directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Ariadna Rectoret, i l’edil d’Ocupació de la Paeria de Lleida, David Melé, van fer ahir balanç dels gairebé quatre mesos del Programa de Mesures Urgents d’Ocupació pel Tancament Perimetral (MUPT) que l’any passat va afectar la capital i tot el Baix Segre, en especial el teixit empresarial.

Incentiva la contractació, formació a les persones i ajuts a les empreses de la zona amb menys de cinquanta empleats que van veure afectats els seus ingressos. Pel que respecta als plans d’ocupació s’ha fet una inversió de 693.100 euros per a la contractació de 37 persones a les plantilles dels consistoris (agents cívics per a la campanya de la fruita, administratius i tècnics per a la promoció del territori).

Disset a Lleida, que s’emporta la meitat de la inversió amb divuit contractats, set a Alcarràs, tres a Aitona, tres a Soses i tres a Torres de Segre; dos a Seròs i un a la Granja d’Escarp.

S’ha format més de tres-centes persones i es finançaran fins a 62 contractacions en altres àmbits, dels quals 25 s’han fet efectius. Els contractes oscil·len entre els sis mesos i l’any. Tota la inversió supera el milió d’euros.

tracking