SEGRE

La DGT reconeix que té a l'agenda l'assegurança obligatòria per a patinets

Pere Navarro anuncia un certificat de qualitat per a aquests vehicles: "No volem patinets xinesos dolents"

Un conductor de patinet elèctric travessant l’avinguda Catalunya de la capital de l’Urgell.

Un conductor de patinet elèctric travessant l’avinguda Catalunya de la capital de l’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de la DGT, Pere Navarro, s’ha mostrat aquest dimecres a favor de l’assegurança obligatòria per a patinets elèctrics d’acord amb el model francès i ha assegurat que es tracta d’una reivindicació de la Fiscalia de Seguretat Viària i dels ajuntaments. "Em sembla lògic i raonable, sembla que ara toca, és a l’agenda", ha assegurat Navarro, qui, no obstant, ha explicat que establir aquesta obligatorietat és competència del Ministeri d’Economia i de la Direcció General de l’Assegurança.

En una taula rodona organitzada per Línia Directa amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, Navarro ha manifestat la preocupació de la Direcció General de Trànsit (DGT) per la circulació de patinets per les voreres, malgrat que està expressament prohibit. Referent a això, ha manifestat el seu malestar pel fet que els ajuntaments no li han donat a aquest tema "la importància que es mereix", el que porta que no vigilin ni sancionin aquestes infraccions. Tal és la preocupació que Trànsit llançarà el proper mes de novembre una "potent" campanya per recordar que està prohibit circular per les voreres amb patinets, que servirà també, segons Navarro, perquè els ajuntaments se sentin "acompanyats". "No pot ser una norma que no es compleixi", ha incidit.

El responsable de Trànsit ha anunciat que està pendent de publicar-se el Manual de Característiques dels Vehicles de Mobilitat Personal, un certificat de qualitat per als patinets, que hauran de portar un codi QR amb tota la informació tècnica i identificativa. "No volem patinets xinesos dolents", ha subratllat Navarro, qui ha precisat que l’"obsessió" de la DGT és evitar que entrin al mercat espanyol vehicles que no compleixin les garanties mínimes de qualitat.

En declaracions als mitjans, Navarro s’ha referit també a la reforma de la llei de trànsit, que està en tramitació parlamentària i que estableix la supressió de la possibilitat que tenen els turismes i les motocicletes d'excedir en 20 km/h els límits genèrics de velocitat fixats per a les carreteres convencionals quan avancin altres vehicles. Els grups Popular, Ciutadans, ERC, PNB, Plural i Vox han presentat esmenes perquè es mantingui aquesta possibilitat, una qüestió que, segons Navarro, "no és negociable" perquè la mesura reduiria els accidents. "No estem disposats a negociar les vides humanes a canvi d’una altra cosa".

El director general de la DGT ha recordat els 239 morts per col·lisió frontal en carreteres secundàries i ha precisat que la possibilitat de d'excedir aquests 20 km/h "va contra el principi de la política de seguretat viària". El projecte de llei es debatrà aquesta tarda en la reunió de la ponència de la Comissió d’Interior i el responsable de Trànsit ha instat els diputats a votar segons la seua consciència. En cas que s’aprovessin les esmenes al Congrés, una vegada que la llei passi al Senat, es tornarà a incloure la mesura.

tracking