SEGRE

ECONOMIA ORDENANCES FISCALS

El govern de la Paeria deixa sobre la taula la proposta del taxes del 2022 al vetar-la tota l'oposició

Diu que no podia prosperar a l'haver d'incorporar-hi “esmenes contradictòries” dels altres grups, que veu “esperpèntic” i de “trilerisme” || La resta es van votar mútuament totes les seues al·legacions

Junta de portaveus - La junta de portaveus prèvia al ple del dia 30 es va celebrar ahir de forma telemàtica i hi va participar Ángeles Ribes, tot i que Cs va notificar a la Paeria la seua expulsió del partit amb José María Córdoba. Ribes def ...

Junta de portaveus - La junta de portaveus prèvia al ple del dia 30 es va celebrar ahir de forma telemàtica i hi va participar Ángeles Ribes, tot i que Cs va notificar a la Paeria la seua expulsió del partit amb José María Córdoba. Ribes def ...MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern de la Paeria, format per ERC i JxCat i en minoria des de la marxa del Comú, va deixar ahir sobre la taula la proposta d’ordenances fiscals per al 2022 al no rebre cap suport, de manera que no es debatran al ple del dia 30.

I és que a la comissió d’Economia tots els grups de l’oposició es van aliar per votar-se a favor els uns als altres les seues esmenes, encara que fossin contradictòries. Les edils de Presidència i Hisenda, Jordina Freixanet i Montse Pifarré, respectivament (les dos d’ERC), i el d’Urbanisme, Toni Postius (Junts), van qualificar aquesta situació d’“espectacle dantesc i esperpèntic” i de “trilerisme polític” per “dinamitar l’acció de govern” i van argumentar que tècnicament no es poden incorporar esmenes “que es contradiuen i algunes comporten incompliments jurídics”, de manera que, si no es recondueix la negociació, l’any vinent s’aplicaran les ordenances del 2021.

El govern assegura que el termini màxim per aprovar les noves taxes és la primera quinzena d’octubre en un ple extraordinari, però que només negociarà si hi ha propostes “serioses”.

Freixanet va dir que, amb els mateixos ingressos, el 2022 hauran d’assumir 500.000 euros de la revisió dels grans contractes, 240.000 de l’augment del cànon de les escombraries, 1,5 milions en retribució de personal, 50.000 euros de retorn del deute del parc de Gardeny i 4 milions de préstecs de l’ICO. .

Va reafirmar la voluntat de continuar governant malgrat la “motxilla carregada de deutes i al fet que els seus responsables actuïn amb deslleialtat”.

El PSC creu que el govern va ser “derrotat” a la comissió per no haver buscat “aliats”

Per la seua part, el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa (PSC), va considerar que el govern municipal va caure “derrotat” per no haver buscat “aliats”. “El govern ha de reflexionar i pactar, ja que és necessari quan no hi ha una majoria sòlida”, va indicar. Es va mostrar obert a negociar la pujada de les taxes de residus “canviant el model, bonificant els que compleixen i penalitzant els que no”. Respecte a la de l’aigua, el PSC es va abstenir i el regidor Jaume Sellés va explicar que per donar-li suport “primer, Junts havia de votar-hi a favor, com ha fet, i segon, que el govern concreti on aniran a parar els 5 milions que es recaptaran”. Va explicar que fa un any es va acordar destinar-los a obres de clavegueram, però que Larrosa va afirmar que “no s’han executat” i Sellés va reclamar “un calendari per escrit”.

El Comú veu poca flexibilitat, el PP inestabilitat i Ribes, malaptesa

El Comú va constatar “falta de flexibilitat de la regidoria d’Economia”, però va admetre algun canvi d’ERC “a última hora” al mostrar disposició a incorporar propostes per millorar la taxa d’aprofitament del domini públic d’empreses de telefonia i progressivitat en la d’escombraries.

Va dir que seguiran negociant les ordenances “en el sentit del Pacte d’Entesa, que marcava la revisió de taxes amb criteris de fiscalitat progressiva social i mediambiental”. El portaveu del PP, Xavi Palau, diu que deixar les ordenances sobre la taula al no tenir prou suports demostra que “Lleida viu moments d’inestabilitat política i que el govern en minoria té molt difícil la governabilitat ”.

Així mateix, va dir que el PP està “en contra d’augmentar qualsevol taxa municipal”. Ángeles Ribes va destacar la “malaptesa de no plantejar un debat d’esmenes amb temps per no incórrer en votacions contradictòries”.

tracking