SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Anul·lada una multa de Treball per vulnerar drets d'una empresa

Inspecció va sancionar amb més de 6.000 euros una firma lleidatana i no li va donar l'opció del pagament voluntari || Per la contractació d'un estudiant estranger

Vista de la seu dels jutjats de Lleida.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Jutjat contenciós administratiu número 1 de Lleida ha anul·lat una multa imposada per la Inspecció de Treball a una empresa lleidatana per una infracció en la contractació d’un estudiant estranger en pràctiques per no donar l’opció de pagar la sanció de forma voluntària, la qual cosa comporta que es pugui beneficiar d’un descompte en el pagament de la sanció imposada.

L’empresa, representada per l’advocada Mireia Pardell, va recórrer la sanció imposada davant del tribunal en considerar que es vulneraven els seus drets al no poder presentar-hi al·legacions ni se l’havia informat de la possibilitat del pagament voluntari, la qual cosa comporta una reducció del 40% de l’import de la sanció, que ascendia a més de 6.000 euros. La Inspecció de Treball va iniciar un expedient sancionador contra la firma arran de la contractació d’un estudiant estranger en pràctiques, mitjançant un conveni amb la UdL.

L’empresa al·legava que tota la documentació estava en regla, però la Inspecció de Treball va decretar que havia incorregut en una falta molt greu al no disposar de forma prèvia del permís de treball o la seua renovació.

Per això, li va imposar una multa de més de 6.000 euros, desestimant les al·legacions de l’empresa, que finalment va recórrer als tribunals en assenyalar que no havia infringit la normativa de contractació.

A la sentència, la jutge del tribunal contenciós assenyala, sense entrar a debatre el motiu de la sanció, que aquesta es va imposar sense deixar constància als diferents expedients sancionadors de la possibilitat del seu pagament voluntari i de les reduccions corresponents.

El jutjat anul·la la multa imposada i obliga la Inspecció de Treball a tornar els diners pagats

Segons la sentència, l’empresa, amb l’actuació de la Inspecció de Treball, “es veu afectada en l’exercici dels seus drets”. Per aquests motius, anul·la la sanció imposada per l’organisme i, a més, l’obliga a tornar qualsevol quantitat que hagi abonat ja l’empresa recurrent per aquest expedient sancionador. La resolució és ferma.

Les sancions per infraccions laborals pujaran un 20% a l’octubre

El Govern central va aprovar el maig passat una reforma normativa per actualitzar la quantia de les sancions per infraccions a la Inspecció de Treball i Seguretat Social, que preveu un increment de l’import de les sancions del 20%.

L’actualització, que entrarà en vigor el pròxim 1 d’octubre, contempla que, en cas d’infraccions molt greus com la sanció anul·lada a una empresa de Lleida, l’import màxim passi de 6.250 euros a 7.500. Treball va justificar que aquestes sancions no s’havien actualitzat des del 2007.

D’altra banda, el Consell de Ministres va aprovar fa unes setmanes un reial decret per dotar de més eficàcia la Inspecció de Treball i Seguretat Social, que estableix l’emissió automatitzada de les actes d’infracció de la Inspecció, sense intervenció d’un inspector.

tracking