SEGRE

Els indicadors de covid continuen baixant al pla de Lleida i pugen lleument al Pirineu

Salut comunica tres ingressats més i el nombre d'UCIs es manté en 6

Un robot d'anàlisi de proves PCR.

Un robot d'anàlisi de proves PCR.ICS Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els indicadors epidèmics de la covid-19 han continuat descendint en les últimes 24 hores a les comarques del pla de Lleida i han pujat lleument a les de muntanya, tot i que el Pirineu es manté en risc de rebrot 'baix'. Així, segons l'actualització dades de Salut d'aquest dilluns, la velocitat de contagi, l'Rt', ha baixat vuit centèsimes a Ponent, fins a 0,81, i ha pujat quatre centèsimes al Pirineu, on se situa en 0,67. El risc de rebrot és de 87 punts a Ponent, dotze menys que el dia anterior; i de 30 punts a la muntanya, nou més.

D'altra banda, Salut ha declarat 16 nous contagis a la regió sanitària del pla de Lleida i cap a la de l'Alt Pirineu i Aran. En total, la província de Lleida acumula 57.510 casos de covid-19 confirmats des de l'inici de la pandèmia. La xifra de morts comunicada per Salut es manté en 861.

Pel que fa a les hospitalitzacions, el nombre de persones ingressades pel coronavirus als hospitals del pla de Lleida és de 25, tres més que en l'actualització de dades de diumenge, mentre que els hospitals del Pirineu mantenen el seu registre d'ingressos a zero. El nombre de malalts crítics ingressats per la covid a les UCI lleidatanes es manté en 6 des de divendres.

En el conjunt de Catalunya el departament de Salut ha declarat 10 hospitalitzats més a causa de la covid-19 en les darreres hores (486) però 4 crítics menys ingressats a les UCI, que passen de 170 a 166. En paral·lel, s'han notificat 166 nous contagis confirmats, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 910.391.

L'Rt es manté en 0,84 i el risc de rebrot continua lleugerament a la baixa i se situa en 56 (-1). No s'ha notificat cap mort en les últimes hores i el global de defuncions des de l'inici de la pandèmia és de 23.879. El 2,12% de les proves que s'han fet en la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies passa de 72,08 a 69,44, mentre que a 7 dies baixa de 30,97 a 29,54.

tracking