SEGRE

LLEIDA

La vacuna protegeix els instituts

De les dinou classes confinades per casos de Covid a Lleida només una és de Secundària, quan el curs passat eren vint || La mascareta en interiors es mantindrà fins a la primavera

Un adolescent rep una dosi de la vacuna el mes d’agost passat.

Un adolescent rep una dosi de la vacuna el mes d’agost passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els centres educatius s’estan veient aquest curs molt menys afectats pel coronavirus, sobretot els de Secundària, a causa de l’extensió de la vacunació a la població i sobretot, entre els adolescents. A Lleida, un 71,8% dels joves de 12 a 19 anys ha rebut una dosi i un 67,6%, la pauta completa. Segons Educació, a la província hi ha actualment 19 classes confinades per casos de Covid en 13 centres, dels quals només un és un institut amb un grup en quarantena.

En canvi, en aquestes mateixes dates del curs passat hi havia 56 classes, de les quals 20 corresponien a 14 instituts.

Això suposa que ara només un 5,2% dels grups en quarantena és d’alumnes de Secundària, mentre que el curs passat era el 35,7%. Les classes afectades se centren ara en col·legis d’Infantil i Primària, ja que els menors de 12 anys no estan vacunats.

En aquest sentit, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, espera que abans que acabi l’any es conegui la decisió de l’Agència Europea del Medicament (EMA) sobre els assajos clínics de Pfizer i Moderna per autoritzar o no la inoculació de la vacuna en nens.

Així mateix, va dir que la decisió d’eliminar la mascareta en interiors no s’adoptarà “almenys fins a la primavera del 2022”. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va reconèixer que la màscara a les escoles és un “fre” des d’un punt de vista pedagògic, però va dir que no volen precipitar-se.

Primera nit sense incidències i 20.000 verificacions del certificat Covid

A Catalunya hi ha 204 classes aïllades i un centre tancat per coronavirus (no a Lleida). Hi ha 6.314 estudiants i docents en quarantena, dels quals 635 són de Lleida. Les escoles Garona de Vielha i Riu Segre de Lleida són les que tenen més classes confinades de la província, amb 4 i 3, respectivament.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, a Lleida el risc de rebrot baixa a 109 punts i al Pirineu a 88, però segueixen per sobre de la mitjana de Catalunya (60). La taxa de transmissió del virus cau a 1 i 1,32 respectivament. Hi ha 3 ingressats menys a Lleida (24) i 4 segueixen a l’UCI, mentre el Pirineu suma un hospitalitzat. Salut va notificar 503 nous casos a Catalunya, 80 a Lleida, i 3 defuncions, cap a la província.

“Ganes de festa” en la reobertura de l’oci nocturn

El sector de l’oci nocturn destaca “les ganes de festa” dels joves que la nit de dijous a divendres van assistir als locals en la seua reobertura després de divuit mesos tancats. Xavi Bosch, del Grup Bönobo, va indicar que la primera nit va ser un èxit. “La gent ha respost bé, anaven amb el codi als pubs, encara que a Biloba no fa falta al ser a l’aire lliure, i queda demostrat que si donem un oci de qualitat i controlat no hi ha botellons ni problemes veïnals”, va argumentar.

Per la seua part, el conseller Josep Maria Argimon va destacar que en la primera nit no es van produir incidències i es van validar uns 20.000 QR del certificat Covid. Va admetre que la pàgina web que utilitzen ara els locals per certificar els codis (VerificaCOVID.gencat) “en algun moment ens donarà problemes” i va afirmar que l’ús del certificat, al ser una limitació de drets i llibertats de la ciutadania, “com més curt sigui, millor”. 

Públic assistent al concert de Sidonie ahir a la nit a la discoteca Biloba.

Públic assistent al concert de Sidonie ahir a la nit a la discoteca Biloba.MAGDALENA ALTISENT

tracking