SEGRE

SEGURETAT BALANÇ

Els accidents amb patinets es doblen en un sol any a la ciutat

També s'han disparat els actes incívics || El conseller Elena participa en la Junta de Seguretat de la capital i inaugura el parc de bombers de Balaguer

El conseller Elena, després de la Junta Local de Seguretat de Lleida.

El conseller Elena, després de la Junta Local de Seguretat de Lleida.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ciutat de Lleida va registrar el primer semestre d’aquest any 32 accidents amb patinets elèctrics davant dels 15 que hi va haver en el mateix període de l’any passat. S’han duplicat, per tant, els sinistres dels anomenats vehicles de mobilitat personal (VMP). Aquesta és una de les xifres que es van donar a conèixer ahir durant la Junta Local de Seguretat de Lleida que van presidir el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i l’alcalde, Miquel Pueyo.

En aquest sentit, Pueyo va afirmar que la Urbana ha incrementat els controls a aquests vehicles i va anunciar que “la setmana vinent presentarem una campanya de conscienciació i sensibilització dels VMP, en especial els patinets elèctrics, amb l’objectiu de recordar les normes de circulació”.

També va recordar que fa unes setmanes hi va haver el primer accident mortal a la capital del Segrià amb un patinet elèctric implicat, com va avançar SEGRE. A la Junta d’ahir es va posar en relleu que la Urbana va incrementar en un 52,23% les denúncies relacionades amb infraccions de les ordenances municipals, en especial per consum d’alcohol a la via pública, que ha augmentat un 126,83%. Per la seua part, el conseller Elena va assegurar que Lleida “és una ciutat segura i així ho diuen els indicadors”.

Els delictes han disminuït un 2,4% i les detencions han augmentat en un 9% els sis primers mesos de l’any en comparació amb el primer semestre del 2019, en època prepandèmia. Sobre l’augment de casos d’atemptats a l’autoritat, va dir que “estem preocupats perquè hi ha un problema de seguretat pública, però ho revertirem”.

Al matí, Elena va inaugurar la remodelació del parc de bombers de Balaguer, va explicar que “la inversió en mitjans es va consolidant” i va posar de relleu la promoció de 250 bombers que s’ha fet aquest any, així com la que es farà l’any que ve.

El conseller Elena, després de la Junta Local de Seguretat de Lleida.

El conseller Elena, després de la Junta Local de Seguretat de Lleida.JORDI ECHEVARRIA

tracking