SEGRE

ECONOMIA BALANÇ

Els tancaments de negocis hotelers a Lleida per la pandèmia, un terç dels previstos

La Federació calcula que han cessat la seua activitat entre un 10 i un 20%, quan a l'inici de les restriccions temia que fossin un 40% || Assegura que el bon balanç dels dos estius “ens ha salvat”

La discoteca Biloba va acollir ahir el dinar que la Federació d’Hostaleria va organitzar a la festa del sector.

La discoteca Biloba va acollir ahir el dinar que la Federació d’Hostaleria va organitzar a la festa del sector.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hostaleria ha estat un dels sectors que més afectats s’han vist per les restriccions a causa de la pandèmia del coronavirus, però els seus efectes no han estat tan devastadors com s’esperaven a Lleida. Així ho va assegurar ahir el secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, durant la festa que va organitzar ahir aquesta patronal al club de golf de Raimat i la discoteca Biloba. Solsona va dir que, “si fem balanç, ha anat tot millor del que esperàvem.

Els pronòstics inicials que teníem era que la pandèmia provocaria el tancament del 40% dels negocis hotelers de la província, però finalment només han abaixat la persiana entre el 10% i el 20%”, va dir el secretari general de l’entitat. Un fet que Solsona va atribuir “a la resiliència del nostre sector, que ha aguantat com ha pogut les circumstàncies més difícils que imaginàvem i unes restriccions molt dures, sumat al fet que tant l’estiu del 2020 com el d’aquest any han estat molt propicis, molt millor del que esperàvem”. És per això que no va dubtar a assegurar que “els estius ens han salvat sense cap mena de dubte”, ja que “hem tingut molta més clientela de la prevista, en part gràcies al turisme nacional que ha tingut la província aquests últims mesos”.Paral·lelament, la Federació no contempla un retorn de les restriccions.

“No creiem que tornin i, si ho fan, no seran tan dures com les que hem patit aquests últims mesos”, va afirmar Solsona, que va reconèixer, a més a més, que sí que hi ha un “petit temor” que en les properes setmanes repuntin els casos de coronavirus, “ja que al ser un virus respiratori es fa més fort durant els mesos de més fred, però no considero que això suposi la imposició de més limitacions”.D’altra banda, des de la Federació d’Hostaleria creuen que hi ha “mesures o actituds que hem adoptat aquests mesos que sí que han vingut per quedar-se”. Algunes de les que va indicar Solsona són “vigilar més les distàncies entre les taules en terrasses i els aforaments en interiors, així com oferir menjar a domicili, una cosa que ha salvat molts negocis de la ruïna”. Finalment, va celebrar que el final de les restriccions ha suposat “un gran augment de clients, tenien ganes de tornar”.

tracking