SEGRE

LLEIDA

Col·legis a Lleida gairebé sense aules confinades

Educació només registra dos grups aïllats a Vedruna i Jacint Verdaguer de Tàrrega davant dels 96 de fa un any || La immunitat dels 12 a 15 anys és del 66% i dels 16 a 19, del 75%

Imatge del primer dia de curs al col·legi Mossèn Albert Vives de la Seu.

Imatge del primer dia de curs al col·legi Mossèn Albert Vives de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La millora epidemiològica de la Covid gràcies a la vacuna també es plasma en els centres educatius i ahir només hi havia dos grups confinats a la província de Lleida, un a l’escola Vedruna de Tàrrega i un altre al col·legi Jacint Verdaguer del mateix municipi, davant les 96 aules aïllades que hi havia fa justament un any. Segons els informes del departament d’Educació, al Jacint Verdaguer hi havia 69 alumnes i un docent aïllats arran de donar positiu en Covid tres menors, mentre que al Vedruna hi havia 43 estudiants confinats pel contagi de cinc d’ells. De fet, malgrat que el confinament de grups és mínim, no succeeix el mateix amb el d’alumnes (sobretot entre menors de 12 anys, que no estan vacunats), ja que poden ser contactes estrets fora de l’entorn escolar i ahir hi havia un total de 517 estudiants i 12 professionals educatius aïllats.

Tanmateix, l’any passat hi havia 2.150 alumnes i 154 professors confinats.La bona situació als centres educatius és gràcies a la vacuna i, segons Salut, la immunitat contra la Covid entre els 12 i 15 anys a Lleida és del 66,5%; entre els 16 i 19 anys, del 75,6% i entre el personal essencial (inclou el personal educatiu), del 90,7%.A tot Catalunya, ahir hi havia 31 aules, 3.008 alumnes i 94 docents aïllats davant dels 2.897 grups, 67.500 estudiants i 3.190 professionals de l’any passat. La cobertura vacunal dels dotze als quinze anys és del 70,6%; dels setze als dinou, del 78,7 per cent i del personal essencial, del 91,3%. Pel que fa al balanç diari de la pandèmia, l’ajuntament de Solsona va informar que a causa d’un brot familiar s’han detectat 10 positius, una de les xifres més altes de les últimes setmanes.

Així mateix, la incidència acumulada a Espanya es va mantenir estable en els 46 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies. Tanmateix, amb l’augment de la incidència registrada des del pont del Pilar, algunes comunitats no descarten l’ús del certificat Covid si la tendència continua a l’alça. Un dels factors a tenir en compte és l’expansió de la variant delta plus, amb 9 casos a Catalunya, i present en 34 països.

D’altra banda, Salut ha decidit desactivar l’aplicació mòbil Stop Covid19 Cat de seguiment i vigilància de símptomes de la Covid el 2 de novembre vinent. El departament la tanca al cap d’un any i mig de funcionament i 1.600.000 descàrregues després d’analitzar la situació pandèmica actual, en la qual les necessitats de vigilància “estan cobertes” per l’atenció primària i el 061. L’app ha activat en 4.900 ocasions el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per casos d’assistència urgent. Segons Salut, es demostra l’“impacte directe” de l’app, una peça clau en l’engranatge digital de cribratge, detecció, seguiment i vigilància de casos de Covid-19.

Mor un home major de 80 anys, però hi ha nou ingressats menys

El departament de Salut va notificar ahir la mort de tres persones a tot Catalunya per la Covid, de les quals una era un ancià de la regió sanitària de Lleida de més de 80 anys. En paral·lel, el número d’ingressats va baixar en nou, amb set menys al pla (n’hi ha 14), i un menys a l’UCI, amb 4, mentre que al Pirineu eren dos menys, amb 2. A Catalunya hi havia 16 ingressats menys, 337, però n’hi havia un més a l’UCI, 91. Val a recordar que Salut estudia aplicar el certificat Covid a més sectors si hi torna a haver més de 100 persones a l’UCI. D’altra banda, es van notificar 31 casos més al pla de Lleida i 6 al Pirineu, mentre que les taxes van baixar per tercer dia.

Segona dosi als vacunats amb Janssen des del 15 de novembre

Els 8.041 lleidatans vacunats contra la Covid amb la monodosi de Janssen rebran una segona de Pfizer o Moderna a partir del proper 15 de novembre, segons va acordar ahir la Comissió de Salut Pública. Segons va informar ahir el ministeri de Sanitat, aquesta dosi de record s’inocularà almenys tres mesos després de l’administració de la de Janssen i, per a això, el ministeri i les comunitats autònomes han acordat que primer prioritzaran els grups més vulnerables.A Lleida, la gran majoria dels que la van rebre eren treballadors de la campanya de la fruita i, a Espanya, uns 1,97 milions de persones van rebre la de Janssen.

tracking