SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

El TSJC alerta del col·lapse en jutjats socials i de família

Barrientos i Jiménez, ahir a l’Audiència de Lleida.

Barrientos i Jiménez, ahir a l’Audiència de Lleida.SALVADOR MIRET/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, va demanar ahir ampliar els aforaments als edificis judicials i a les sales de vistes que (actualment estan limitats al 33%) després de millorar la situació sanitària. Justícia ja ha demanat al CGPJ i el ministeri que flexibilitzin les mesures d’accés. D’altra banda, Barrientos va assenyalar que els assumptes als jutjats de família i social de Lleida s’han disparat a causa de la paràlisi del 2020 pel confinament i l’augment de causes arran de la crisi de la Covid, i va destacar que aquests jutjats ja estaven al límit abans de la pandèmia.

Així ho va dir acompanyat per la presidenta de l’Audiència de Lleida, Lucía Jiménez, durant la reunió de la comissió permanent de la sala de govern del TSJC a Lleida. En el cas del de família, els assumptes gairebé s’han duplicat i en el social ja superen el 120% a l’activitat òptima. Davant l’elevada càrrega de treball, va explicar, van demanar la creació de 10 jutjats a Catalunya, entre els quals un tercer de social a Lleida, però va lamentar que el departament de Justícia no els contemplés en els seus comptes.

Des del gener passat, els jutjats socials compten amb un reforç mentre que el TSJC demanarà un altre reforç per als de família.

tracking