SEGRE

BARRIS CAPPONT

La Paeria de Lleida ordena desallotjar un campament il·legal a la ciutat

Al trobar 4 cabanes “que no compleixen els requisits mínims de salubritat” || Se n'han d'anar abans de diumenge i l'empresa propietària del solar ha de netejar-lo

Una de les cabanes que l’ajuntament ha ordenat desallotjar per insalubritat i inseguretat.

Una de les cabanes que l’ajuntament ha ordenat desallotjar per insalubritat i inseguretat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha ordenat el desallotjament d’un campament il·legal de caravanes i cabanes situat en un solar de l’avinguda Josep Tarradellas a l’incomplir les mínimes condicions de salubritat i habitabilitat. És per això que el consistori, a través dels agents de la Guàrdia Urbana, va informar dijous passat els residents en aquest assentament que disposen de deu dies per presentar al·legacions o, altrament, seran desallotjats. Precisament, va ser la mateixa Guàrdia Urbana la que va detectar aquest campament il·legal quan el passat dia 19 una parella d’agents es va personar al solar, situat a l’altre costat del bar Canal en direcció a l’Ll-11 “per identificar els ocupants de les cabanes que estan muntant al descampat”, aprofitant les canyes i la brossa per ocultar-les.

Van trobar quatre cabanes, tot i que l’informe no detalla quants ocupants tenien, i al costat d’una havien habilitat “un pàrquing de canyes on a l’interior hi havia un turisme”, mentre que al costat d’una altra hi havia una furgoneta. Totes les barraques estaven fetes a base de “fustes i plàstics i presentaven unes condicions molt precàries”. La Guàrdia Urbana va donar compte d’aquesta situació al departament de disciplina urbanística en un informe que també destaca que al descampat hi havia “provisió de materials de manera descontrolada amb certa perillositat i que no compleixen les condicions mínimes d’higiene, salubritat i seguretat”.

Arran d’això, disciplina urbanística va concloure que és necessari “desallotjar les persones que ocupen el solar i requerir a la propietat que procedeixi al desmuntatge d’aquestes edificacions per evitar accidents”. També veu necessari ordenar la retirada de tots els materials escampats per la zona i que la propietat netegi el solar amb una periodicitat d’“almenys dos vegades a l’any”. El consistori va notificar divendres passat a l’empresa Sot XXI SL, la propietària del descampat, que en cinc dies havia de retirar tots els materials de la zona, mentre que els residents de les cabanes hauran d’abandonar el solar aquest diumenge vinent com a molt tard.Aquesta mateixa zona ja havia acollit fa anys altres assentaments il·legals.

tracking