SEGRE

COMERÇ EMPRESES

Un centenar de botigues tanquen a les 19.00 per la conciliació

|

Franquícies com el Zara de l’Eix també es van sumar a la iniciativa i van tancar a les set de la tarda.

Franquícies com el Zara de l’Eix també es van sumar a la iniciativa i van tancar a les set de la tarda.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un centenar de comerços lleidatans van tancar ahir les portes a les set de la tarda per demanar més conciliació laboral i familiar i “un horari més europeu”. La iniciativa ha estat impulsada per la patronal Slow Shop Lleida, que la va impulsar ja fa sis anys per reivindicar “un canvi en les necessitats de descans, lleure, salut, formació i conciliació familiar”. En la passada edició d’aquesta iniciativa, el 2019, es van sumar 200 comerços, entre els quals diverses franquícies, i segons la presidenta de Slow Shop, Rosabel Trench, el descens de participants és a causa que “molts comerços han tancat o consideren que arran de la pandèmia no es poden permetre tancar abans d’hora”.

No obstant, Trench va assegurar que “hem de quedar-nos amb l’aspecte positiu de la pandèmia, com ha estat el canvi d’hàbits, i apostar per un horari més europeu, però a més d’aquestes iniciatives també calen polítiques que promoguin aquesta nova mentalitat”. El grup municipal del PSC va donar suport a la iniciativa dins del marc de la Diada per la Reforma Horària, ja que “el temps i l’ús que se’n fa és una qüestió social”.

tracking