SEGRE

PAERIA EQUIPAMENTS

El ple frena el pla de les Basses d'Alpicat i aprova el de l'institut i el CAP de Cappont

El primer va quedar sobre la taula després que PSC i el Comú demanessin analitzar-ho amb més detall i qüestionessin el projecte del càmping || El segon va comptar amb el vot a favor de tots els grups

Primer ple sense Ciutadans. Ahir va ser el primer ple sense el grup municipal de Ciutadans, dissolt dilluns. No obstant, es va permetre als edils Ángeles Ribes i José María Córdoba ocupar el seu lloc habitual.

Primer ple sense Ciutadans. Ahir va ser el primer ple sense el grup municipal de Ciutadans, dissolt dilluns. No obstant, es va permetre als edils Ángeles Ribes i José María Córdoba ocupar el seu lloc habitual.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de la Paeria va acordar ahir deixar sobre la taula el pla especial de les Basses d’Alpicat per recuperar el parc i habilitar un càmping i va aprovar la modificació del Pla General que permetrà la construcció de l’institut de Cappont i l’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP). L’alcalde, Miquel Pueyo, va decidir deixar per al ple de novembre l’aprovació del primer punt després que tant el PSC com el Comú sol·licitessin “deixar-lo sobre la taula per analitzar-ho amb deteniment”. L’alcalde va recordar que el projecte “no ha rebut cap al·legació des de la seua presentació fa vuit mesos i ara tothom planteja dubtes”.

Al seu torn, el tinent d’alcalde Toni Postius va assegurar que el pla “ordena el parc i garanteix la viabilitat econòmica d’una zona que ara està deixada”. No obstant, l’edil del PSC Joan Queralt va criticar que “l’activitat privada del pla [en al·lusió al càmping] guanya terreny a costa de l’espai públic” i que “es prioritza l’accés al càmping en lloc del d’a la zona verda, no ens convenç”. L’edil del Comú Sergi Talamonte va demanar ajornar l’aprovació perquè “no volem que tota la zona arbrada sigui d’ús privat, mentre que la zona pública no ofereix cap garantia de tenir un parc de qualitat”.

El pla del CAP i de l’institut de Cappont va prosperar amb el suport de tots els grups i Pueyo va celebrar que “un pla previst des del 2009 per la Paeria faci un pas clau per ser una realitat”. Postius va afegir que la modificació del pla obeeix “que aquests equipaments tindran mesures per evitar el risc d’inundacions del qual advertia la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre”. Sobre aquest risc, Pueyo va instar “els grups forts a Madrid” a tenir en compte per als Pressupostos de l’Estat “cobrir la part del Camí de Grenyana que no està protegida d’inundacions i renovar les comportes de Pardinyes”.

Per la seua part, el portaveu del PSC, Jaume Sellés, va criticar “les traves” que va posar la Generalitat a l’institut de Cappont quan a la Paeria governava el PSC i “ara que governen vostès, que abans s’hi oposaven, sel’ tramiten tot”. La modificació de l’ordenança que regula els usos i les condicions dels locals de culte com esglésies, mesquites i oratoris es va aprovar ahir en el ple amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i JxCat), el Comú i els edils no adscrits Ribes i Córdoba, mentre que PSC i PP el van rebutjar i els també no adscrits Burrel i González es van abstenir. La tinent d’alcalde Sandra Castro va detallar que, entre les principals novetats, la modificació de l’ordenança contempla que els centres de culte en la trama urbana tindran un aforament màxim de 200 persones, el doble que l’actual, hauran d’estar a una distància de 150 metres dels que siguin del mateix culte i de 100 per als d’altres religions i no podran instal·lar-se als carrers de vianants o els que tinguin una vorera de menys de tres metres d’ample.

Castro va assegurar que la modificació de l’ordenança “s’ha consensuat amb l’Assemblea de Religions de la ciutat” i permet que “tots els centres i confessions siguin tractats de la mateixa forma”. No obstant, el portaveu de l’Església Evangèlica de Lleida, Juan José Escudero, va qualificar l’ordenança de “restrictiva” i va demanar a l’ajuntament “que actuï en conseqüència per garantir la llibertat religiosa dels ciutadans i la igualtat de condicions entre religions”. També va intervenir el president de l’associació islàmica Watani, Mourad El Boudouhi, que va demanar ajornar la votació.

Per la seua part, el portaveu del PP, Xavi Palau, va criticar que la modificació de l’ordenança contempla que els oratoris puguin tenir “doble llicència com a centre de culte i de formació”. “Llibertat de culte sí; adoctrinament, no”, va afirmar. Al seu torn, l’edil socialista Carme Valls va retreure a l’equip de govern que “no hagin parlat amb cap entitat que no formi part de l’Assemblea de Religions”, mentre que l’edil del Comú Elena Ferre li va donar suport “perquè és de justícia fer-ho”.

Larrosa denuncia una contractació ‘a dit’ d’un afiliat d’ERC

El cap de l’oposició, el socialista Fèlix Larrosa, va preguntar a l’alcalde Pueyo si “cal estar afiliat a ERC per rebre contractes a dit”. Una qüestió que va aclarir posteriorment amb referència que el número 9 de la llista per ERC a les passades eleccions municipals, Adrià Codina, ha estat contractat per fer l’inventari del Museu Morera. Val a recordar que les contractacions el pressupost de les quals sigui inferior a 3.000 euros poden adjudicar-se sense necessitat d’un concurs públic.

Larrosa també va anunciar que demanarà un ple extraordinari “per tractar els temes que afectin les persones grans” després que es dissolgués el Consell Municipal de la Gent Gran.

Vistiplau a la normativa que regula l’ús dels patinets elèctrics

La nova ordenança de mobilitat va ser aprovada ahir inicialment amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i JxCat) i l’abstenció de la resta de grups després que es rebutgessin les cinc esmenes que va presentar el Comú. L’edil de Mobilitat, Joan Ramon Castro, va recalcar que aquesta nova ordenança “prioritza el vianant en la trama urbana i regula la circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal com els patinets elèctrics”.

Tant el PP com el PSC van mostrar la seua preocupació per “la dificultat” que suposarà fer que els usuaris de patinets elèctrics compleixin la norma i van criticar que “primer hauria d’haver-se fet un pla de mobilitat”.

tracking